Чиновници с орязани бонуси заради хоум офиса

Някои ведомства пристъпват към орязване на паричните бонуси на служителите си, като в случая официалният мотив е пристъпването към хоум офис като мярка срещу разпространението на заразата от COVID-19.

Служителите на НОИ, които работят дистанционно, ще получават по-нисък размер на допълнителното материално стимулиране, става ясно от промени в инструкцията, по която се отчита работа в осигурителния институт от всеки работещ там, съобщи БНР.

В документа е уточнено, че времето за работа от разстояние няма да бъде включено при изчисляването на допълнителното възнаграждение за постигнати резултати. В инструкцията се уточнява, че предстои промяна във вътрешните правила за формиране на заплатите.

В заповед на здравния министър от октомври се казва, че работният процес се провежда при възможност в дистанционна форма или се установява работно време с променливи граници или работа на смени. Това обаче ще бъде финансово неизгодно за служителите на НОИ, що се отнася до допълнителното възнаграждение, ако предпочетат или им е разпоредено да работят от домовете си. Затова и заетите в осигурителната система се въздържат да работят от разстояние въпреки притеснението, че могат да се заразят с коронавирус на работните си места, става ясно от сигнал до БНР.

Депутатите разглеждат ветото на президента за "кариерния бонус"

А сред тези, които с риск за здравето си не желаят да работят от дистанция по финансови причини, имало и хора с хронични заболявания.

В отговор на въпроса кое налага планираната промяна, дали са изпълнени указанията за физическа дистанция между служителите в работните помещения поне от метър и половина и дали има доказателства за това, че дистанционно работещите постигат по-лоши резултати в работата си, от НОИ отвърнали, че биха коментирали темата за работа от дистанция и ДМС-то, след като излезе новата заповед на здравния министър, предвиждаща по-строги ограничения.

Коментари

 1. 2020.11.24 | 17:45
  Ами сега???Що ще чинят тези труженици???Не стига,че няма Гърция всяка седмица,та и това!!!Каква трагедия!!!!И подкупи няма,и далаверите ограничени....Какво да правят, а???Скапана работа,тю да му се не види!!!!И коледата в къщи???!!!!ТРАГИЧНО!!!!
 2. 2020.11.24 | 17:13
  ИСТОРИЧЕСКА АЛЧНОТИЯ,БЕ ТУНЕЯДЦИ! ПРЕДПОЧИТАТЕ ДА УМРЕТЕ,НО С НЕПОКЪТНАТА ЗАПЛАТА!
 3. 2020.11.24 | 16:40
  Леле притесних са да им съберем помощи.
 4. 2020.11.24 | 16:34
  ама пишеш по форумите!
 5. 2020.11.24 | 15:28
  какви бонуси, паразити!!!!!!??? "чиновник" е обидна дума, може би почти колкото и "ченге"...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет