Бизнесът призова за масови проверки на партитата в частни помещения

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша. Позицията идва след проверките на МВР и РЗИ, които констатираха неспазване на забраните. 

"Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения. Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората. Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро", се казва в прессъобщението на двете организации. 

От бранша призовават също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки.

"Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск. За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19", настояват още от БАЗ и СЗБ.

Коментари

  1. 2020.11.22 | 12:48
    ЗАВЕДЕНИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ ДОКАТО ФАЛИРАТ.
  2. 2020.11.22 | 11:07
    не продължавайте с организиране на партита и оргии и после ББ да е виновен това малко прилича на сухия режим в америка и героите мафиоти в днешно време разбира се ние сме 100 г след топлата вода
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет