Петър Чобанов за бюджета догодина: Раздаване на калпак

  • 23 октомври 2020 08:08

  • 976
  • 3
Петър Чобанов за бюджета догодина: Раздаване на калпак
© БТВ

Бюджетът за 2021 г. е предизборен, в него имаме раздаване на калпак, като идеята явно е един калпак – един глас. Такова мнение изрази по повод проектобюджета за догодина бившият финансов министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас в интервю за сутрешния блок на bTV.

,,Трябва да бъде обяснено защо част от разходите имат нещо общо с COVID-19, защото за мен те нямат нищо общо. Дефицитите са над пет процента и това ни отдалечава от критериите за членство в Еврозоната. Следващата година е предвиден нов дълг от четири млрд. лева. Външният дълг на страната до 2023 г. ще трябва да се увеличава между четири и седем млрд. лева според данни на "Блумбърг'', коментира още Чобанов.

Раздаването на калпак го виждаме като подход към всички – 50 лева към пенсиите, детски надбавки, обаче това едва ли ще е финалният вариант на бюджета, защото и полицаите настояват за увеличение на заплатите, така че ще се дават още пари. И още нещо трябва да се вземе предвид и това е, че догодина, ако има продължаване на кризата с COVID, дефицитът няма да бъде вече пет, а ще стане осем процента, предупреди финансовият експерт.

Николай Василев съзря оттегляне на Борисов от властта с бюджета за 2021 г.

Не очаквам да имаме кой знае какво възстановяване на икономиката през следващата година, прогнозира той и допълни, че мярката 60/40 е проработила успешно, запазвайки определен брой работни места.

Novini.bg
976 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
чобанин

2020.10.23 | 11:11

3
що не ходиш да броиш овце ми си се загрижил за икономика и без това под икономика разбираш кражба разбира се че даване и раздаване на калпак на откраднати от олигарсите и подготвени пари за изнасяне извън граница сега са в пенсионерите а всеки да си гласува НО КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕБ МУТРО ПЪПЧАСАЛА
ЕЛЕКТPА

2020.10.23 | 08:24

2
Тая миризлива и пъпчива чалма, не беше ли министър при Олигарски, когато СС Момата и Чалмата, докараха поредната национална катастрофа...
Дядо Шишарко

2020.10.23 | 08:21

1
Чалмето говори, че се раздавали пали на фес, а бе сиганино, така ли учиш студентите бе фес смотан.

Добави коментар

Водещи новини