Димитър Николов участва в IT форум

  • 02 октомври 2020 12:54

  • 428
  • 0
Димитър Николов участва в IT форум
© Димитър Николов, фейсбук

Бургас е домакин на Годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Днес с председателят на Управителния съвет на браншовата организация Илия Кръстев и кметът на града Димитър Николов откриха форума в Конгресния център.

Конференията е с над 200 участници - представители на най-големите технологични компании у нас, местните и държавни власти.

В рамките на форума ще бъдат връчени годишните награди на AIBEST. Те ще отличат най-добре представилите се компании в страната. Наградите ще бъдат връчени в 7 категории - "Работодател на годината", "ИТ (аутсорсинг) компания на годината", "Най-добра компания за аутсорсинг на бизнес процеси", "Иновация на годината", "Проект на годината", "Най-социално отговорна компания" и "Най-добра стратегия за устойчивост на бизнеса във време на криза".

Част от компаниите в сектора са част от настоятелството на бургаската компютърна гимназия, вече четири ИТ академии предлагат обучение в Бургас, до края на октомври още една компания от високотехнологичния сектор ще отвори офис в града. Предстои и дислоцииране на ИТ специалисти от Беларус, които са избрали да живеят и работят тук.

Според Илия Кръстев ИТ индустрията има нужда от локални центрове като Бургас, а и времето е такова, че дигиталното номадство се превръща в норма. Хората с тази професия вече гледат в какъв град да се установят, не само държавата.

Последвайте канала на

Novini.bg
428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини