Общо 33 860 заявления са подадени по подмерки COVID 1 и COVID 2

Общо 33 860 заявления за подпомагане са били подадени по извънредните мерки COVID 1 и COVID 2, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" /ДФЗ/.

По подмярка 21.1 "Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 1" са кандидатствали 32 694 земеделски стопани, а по подмярка 21.2 "Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 2" - 1166.

ДФЗ започна изплащането на помощта de minimis за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя

Най-много заявления по COVID 1 са били подадени в област Пловдив - 3676. Област Хасково пък е първенец по подадени документи за COVID 2 - със 142 кандидати. Периодът за кандидатстване по двете подмерки е продължил от 19 август до 21 септември. След приключване на административните проверки, допустимите заявления ще бъдат платени.

Подмярка COVID 1 е с бюджет 93,5 млн. лева и обхваща секторите - "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза" "Винени лозя", "Декоративни растения", "Животновъдство" (говеда, биволи, овце и кози) и "Пчеларство".

Подмярка COVID 2 е с бюджет 5,5 млн. лева и обхваща всички останали направления в областта на растениевъдството и "Животновъдство" /свине и птици/.
Финансовата помощ по мерките се изплаща под формата на еднократна сума.

Таванът на подпомагането за един земеделски стопанин по подмерките COVID 1 и COVID 2 е не повече от левовата равностойност на 7000 евро.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет