Изграждат нова водопроводна мрежа в село Сборище

  • 04 септември 2020 17:22

  • 503
  • 1
Изграждат нова водопроводна мрежа в село Сборище
© bulphoto (архив)

В твърдишкото село Сборище започва изграждането на нова вътрешна водопроводна мрежа с дължина 21 км., на стойност близо 5,2 милиона лева, съобщават от областната администрация.

Строително-монтажните работи ще бъдат извършени по проект на община Твърдица, по Програмата за развитие на селските райони.

Община Павликени ще възложи и заплати хидрогеоложки анализ и сондажи заради водната криза в Караисен

Срокът за изпълнение е 2 юли 2021 година, посочват от областта. Мрежата в селото с над 2000 души население е от средата на миналия век, каза кметът на Сборище Злати Златев, който направи първата символична копка днес.

Гост на събитието бе министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя съобщи, че в Сливенска област общините, допустими бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, имат одобрени проекти за над 17 млн.лева.

По два проекта вече има авансово плащане и работата по тях е започнала. Сливенска е сред областите с най-много земеделски производители с най-голям относителен дял на производство на трайни насаждения, плодове и зеленчуци.

През т.г. в областта са регистрирани над 3 750 стопани и всички в момента са допустими за кандидатстване по извънредната мярка COVID-1, която стана възможна благодарение на България, посочи министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
503 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Обикновена Пунта Мара

2020.09.04 | 20:50

1
ДЖИПА, кога ще "инспектира"?!

Добави коментар

Водещи новини