Плевнелиев: България може да бъде световен играч в IT сферата

  • 19 април 2012 11:59

  • 1281
  • 15
Плевнелиев: България може да бъде световен играч в IT сферата
© Булфото

България може да бъде регионален лидер и световен играч на сцената на информационните и комуникационни технологии.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното при откриването на високотехнологичен център за управление на критични ситуации на "Хюлет Пакърд".

"Рецептата за икономически успех на България се базира на традиционни за България индустрии като земеделие и туризъм, само заедно с индустрии с висока добавена стойност и индустрии на бъдещето. Такава е индустрията на комуникационните технологии", добави държавният глава.

Според него иновациите на световно ниво могат да се внедряват много бързо у нас. "България може да създава високоплатени работни места и да изгражда перспектива за младите и добре образовани хора. Доказателствата са тук – 4000 работни места, създадени напук на кризата. Глобален център за дистанционно обслужване на най-големите световни компании, българи, които говорят 15 езика и казват на милиони клиенти по планетата как да поддържат своите операции, команден център за дистанционно управление на критични процеси, който е уникален в света”, посочи президентът.

Плевнелиев благодари на компаниите, които подкрепят стратегическите инвестиции в страната. "За мен е много впечатляващо, че над 500 високообразовани български специалисти се върнаха обратно и намериха своята перспектива в България, отбеляза президентът.
Като президент се гордея с подобни инвестиции, ще ги подкрепям денонощно", каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1281 15

Коментари 15

Добави коментар
4i4o go6o

2012.04.25 | 14:40

15
За да е успешно нещо свързано със работа ни трябват работници, а не канцеларски флегми.
Бичето

2012.04.25 | 14:40

14
Плевнелиев: България може да бъде световен играч в IT сферата най-новият виц само дето не е смешно интересно защо само във България продължават опитите ( при положение че на целият останал свят им стана ясно че е невъзможно ) да се прави успешна и печеливша индустрия, IT сектор и съвременна наука , техника технология, образование, медицина, инфраструктура и не знам още какво със чиновници ??? Някой знае ли защо ? Че да каже ако няма нищо против !
Бабаитко

2012.04.25 | 14:40

13
Докато за българските предприемачи заплата от 1000 лева за служителите (работниците) е наглост вместо европейските заплати или заплати близки до техните ( на европейците ) не станат факт никой бизнес няма да е толкова успешен колкото е в развитият свят аз работя извън България и никога няма да се върна да работя за 1000 лева заплата . Докато в България не започнат да плащат за мозък вместо за търбух няма да се оправим , знам че ще се излее помия от страна на новобогаташите че българите не заслужават високи заплати и че не са квалифицирани и че ги мързи да дойде в чужбина и да види как работят тук българите и дали са толкова зле колкото те си мислят като знания и умения и дали ги мързи както се опитват да ни втълпят от години или истината някаква друга ?!
Skyrim

2012.04.25 | 14:39

12
Аз работя във Канада във една IT компания . На България със сегашните темпове на развитие и със огромната и администрация която се меси във всичко и задушава със глупостите си всичко до което се докосне ще и са нужни ( на България ) 3000 години и то при положение че всички останали спрат да се развиват и ни/ви изчакат да ги настигнете . Като влезеш в политиката и се почва бисери всеки ден интересно дали се чува какви глупости ръси всеки ден . Някой рита ли се защо чуждите политици не правят ( говорят празни приказки ) непрестанно изцепки по отношение на частният индустриален и IT бизнес ?
данъкоплатец

2012.04.25 | 14:39

11
Пуделът е открил IT. Браво, дай лапа.
The Observer

2012.04.25 | 14:39

10
Плевналиев крайно време е да се запиташ дали със сезонна или временна заетост се постига работеща и печеливша индустрия и IT сектор ?
Поредните празни приказки на ГЕРБ Честито на тези

2012.04.25 | 14:38

9
"Рецептата за икономически успех на България се базира на традиционни за България индустрии като земеделие и туризъм" ------ Много ми е интересно каква е връзката между земеделието и туризма и модерният, развит и печеливш IT сектор в България . Тоя пак взе да ръси глупости типично за български политик ( останалите политици първо се допитват до индустрията и топ специалистите в наличност и после правят изявления редките случаи когато чуждите политици ръсят глупости е когато си повярват че знаят повече от специалистите по темата за която се говори и решат да дават акъл за нещо за което и минимална представа си нямат ) Когато си станал богаташ и президент със измама това си проличава рано или късно.
Линкълна Варненски

2012.04.25 | 14:38

8
Много ми е интересно при положение че българските фирми ( във голямата си част работят на същите цени на услугите и към други фирми от чужбина ) и плащат във пъти по-ниски данъци , заплати и осигуровки все нямат пари за инвестиции и ръст на заплатите примерно . Интересно само глупаци ли работят във държавната администрация че тоя фокус минава от години и на никой не му прави впечатление че нещата не са в действителност както ни ги представят от частният бизнес в България ????
Песимиста

2012.04.25 | 14:37

7
Плевнелиев: България може да бъде световен играч в IT сферата "България може да създава високоплатени работни места и да изгражда перспектива за младите и добре образовани хора. Доказателствата са тук – 4000 работни места, създадени напук на кризата." Единствените работни места за млади хора са чиновнически ( за връзкарите ) и временна и сезонна заетост по проекти от типа на Красива България докато не свършат поредните отпуснати от ЕС пари и после пак на борсата . Плевналиев продължаваш със празните приказки при положение ( дори и да не отчитаме по традиция пълната безработица ) меко казано си смешен не се ли усещаш вече а ?
:)

2012.04.25 | 14:37

6
Аз работя във Франция тук чиновниците колят и бесят само във банки, застрахователни компании,адвокатски кантори, здравни каси и други от този тип компании .В заводите за коли например чиновниците ( без инженерно образование ) имат статут и власт във компанията колкото имат чистачките или портиера например докато всички в БГ не си промените начина на мислене не ни/ви чака нищо хубаво . А на Плевналиев много поздрави редовно става за смях да е жив и здрав че да ни разсмива и за в бъдеще . :)))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини