Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с ръководството на „България Ер“

  • 12 август 2020 14:42

  • 752
  • 0
Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с ръководството на „България Ер“
© Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и проведе работна среща с изпълнителния директор на „Българя Ер“ Христо Тодоров и търговския директор на компанията Мария Стоянова.

Те се спряха подробно на мерките, предприети от правителството за преодоляване на кризата от COVID-19, която се отрази сериозно на летателните услуги в най-пострадалия сектор на икономиката - туризма. Съгласно последните данни  на летище Бургас спадът на чартърите за летен сезон 2020 г. е 83%, а на летище Варна 80%.

Тя информира подробно и за правителствената програма за спонсориране на компании, извършващи туристически чартъри до България с 35 евро за всяка седалка. Мярката е разчетена за 400 хил. туристи за следващите две години и е на обща стойност 55 млн. лв.

Министърът подчерта също, че във всички хотели и заведения се спазват стриктно санитарно-хигиенните изисквания против вируса и изказа увереност, че това се прави и от летателните екипи. Христо Тодоров гарантира, че от екипажите се вземат всички необходими мерки за дезинфекция и дистанция по време на полетите. Той увери, че самолетите вече разполагат с хепа филтър, който пречиства въздуха в кабините. Отделно всички пътници са длъжни да носят маски по време на полета, а в санитарните помещения има топла вода и дезинфекционни материали. Изпълнителният директор приветства мярката за спонсориране на туристическите чартъри, което ще облекчи с близо 20 на сто себестойността на услугата за европейските линии. Той гарантира, че тя ще залегне в преговорите с партниращите компании за следващите сезони.

Марияна Николова: Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България

Дискутирани бяха и възможностите за насърчаване на чартърните полети и по други пазари като Турция, Русия, Беларус, Израел и пр., когато условията на реципрочност в епидемичната обстановка позволят това.

Последвайте канала на

Novini.bg
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини