Димитър Манолов: Големият проблем е как ще я караме нататък

Вторият пакет антикризисни мерки е отражение на това, което се случва по улиците. Не е ясно какъв е крайният план, какво се цели. Гасят се възникнали пожари тук-там, основно с политически привкус. Това каза в сутрешния блок на БНТ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Големият проблем е как ще я караме нататък при кризата с коронавируса. Иска ми се този разговор да стане технократски, да бъде освободен от политика, за да започнат да се вземат правилните решения, посочи той.

По думите на синдикалиста трябва да бъде въведен допълнителен платен отпуск, особено за хората, които отглеждат деца.

Димитър Манолов: Искам премахване на данъка върху минималната заплата

Новите мерки са повече социални и по-малко икономически, заяви изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов. За икономиката е много важно една помощ да пристигне навреме. Това не се случи. Пет месеца след избухването на кризата парите са стигнали едва до около 7000 малки и микропредприятия. Това е една непремислена мярка. Отпускането на парите през оперативни програми предполага административна тежест, която доста забавя процеса, коментира той.

Положителна мярка бяха действията на Българската народна банка по разсрочването на кредитите на физическите лица и фирмите. Такава положителна бъдеща мярка ще бъде новата програма 60/40 – разшири се кръгът на лицата и фирмите, които могат да участват и се увеличиха сроковете, посочи Добрин Иванов.

Коментари

 1. 2020.08.14 | 10:53
  Пази Боже сляпо да прогледа!Да се измитите веднага всичките измислени псевдопрофсъюзи и заедно с Боко тиквата да се скриете някъде дълбоко в гората,да не ви гледат хората.Един месец протести гласчетата не ви се чуха да скочите срещу градливата Герберска шайка.Вие от провсъюзите трябваше да организирате тези социални протести като в другите Страни от ЕС.Нали ядете от ръката на Тиквата това няма как да стане тука.
 2. 2020.08.10 | 09:14
  БОРИСОВ РАЗДАЙ ОСТАНАЛИТЕ ПАРИЧКИ И ОСТАВИ ХВЪРЧИЛОТО С НЕГОВАТА БАНДА ДА СЕ ОПРАВЯ ХА ХА ХА!!!!!?
  1. 2020.08.10 | 12:30
   ТЪПАК!
 3. 2020.08.10 | 10:07
  Тука съседката ми инвестирала в детето си 100 хиляди евро за образувание, този тука тръгнал акъл да ми дава
  1. 2020.08.10 | 12:29
   образОвание
 4. 2020.08.10 | 12:28
  По-големият проблем е как я карахме досега. Че има проблем го показаха хората по улиците.
 5. 2020.08.10 | 10:03
  Тези балъци досега трябваше да направят гърция 2 със огромни инвестиции, те хората да не са балами да вземат държавни гаранций
  1. 2020.08.10 | 10:05
   виж кажи му да си пусне програма христо ботев на бустаня по пладне
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет