Колко дебели са мазнинките в бюджета?

"Ако ситуацията не беше толкова политизирана, колкото е в момента, щяхме де си помислим, че някой е измислел добра икономическа мярка.

Това действително е свързано с усилията, които някои хора полагат в борбата с коронавируса, друг е въпросът доколко е ефективна“, коментира в предаването „Тази сутрин“ по БТВ бившият зам.-финансов министър Любомир Дацов във връзка с увеличението на заплатите в държавната администрация за служители, които работят на „първа линия“ в условията на корона вируса, надбавките за пенсионери и парите за бизнеса, който пострада от кризата. 

Според него много изследвания показват, че по време на криза, една от добрите и работещи мерки, е именно вдигането на доходите, особено свързаните с пенсионерите. Самият механизъм на трансмисия към икономиката поне в България е доста ефективен според данните, отбеляза Дацов.

От днес изплащат пенсиите с 50 лв. добавка

Бюджетът се държи изключително спестовно към тази ситуация, категоричен беше още той.

Коментари

  1. 2020.08.10 | 12:12
    Вие бесепарите сте толкова ненаситни, че и 100 милиарда да ви остави човек за 2-3 месеца всичко ще открадете! Много сте огладнели вашта мама комунделска да е.ба! изядохте, изпихте и прее.бахте всичко, което народът беше градил за 70 години и сега пак протягате мързеливите си и крадливи ръце да отмъкнете това, което се съгради за последните 10 години!
  2. 2020.08.10 | 09:24
    БОРИСОВ РАЗДАЙ ПАРИЧКИТЕ И ОСТАВИ БОКЛУЦИТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ!!!
  3. 2020.08.10 | 09:23
    България има НАЙ - ПОДКУПНИТЕ МЕДИИ - цял месец показват 15-20 пияндета как ,, протестират '' - ОТВРАТИТЕЛНИ МЕДИИ
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет