Пожалиха софиянци с 39% по-ниски сметки за парно

  • 12 април 2012 17:06

  • 634
  • 0
Пожалиха софиянци с 39% по-ниски сметки за парно
©

Средно с 39% по-ниски ще са мартенските сметки за топлинна енергия, които ще получат столичани спрямо фактурите за февруари. Това показват данните на Изчислителния център на “Топофикация София”, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

През миналия месец абонатите на компанията са консумирали и 39% по-малко топлинна енергия в сравнение с предходния месец или с 234 120 МВтч. по-малко. Средната температура в София беше +6,8 °C.

Според данните на Изчислителния център на „Топлофикация София”, близо 88% от абонатите на компанията ще получат сметки за март 2012 г. до 150 лв. Освен по-топлите мартенски дни за оптимизирането на потреблението на столичани важна роля играят автоматизираните абонатни станции. Модерните съоръжения, които разполагат с външни датчици, регулират подаването на топлина до сградата съобразно промените в температурата на външния въздух и потреблението на топлинна енергия в жилищата. Това позволява да бъдат реализирани до 30% икономии на топлинна енергия в сградата и предпазва клиентите от натоварване на сметките в преходните периоди, когато през деня температурите са високи, а през нощта-ниски.

От „Топлофикация София” ежедневно следят прогнозите за времето и имат готовност да започнат поетапното спиране на топлоподаването в столицата при наличие на три последователни дни с външни температури над 12°C и благоприятна дълготрайна прогноза. До този момент данните на НИМХ към БАН, с които разполага дружеството, не дават основание да се пристъпи към общо спиране на отоплението.

Последвайте канала на

Novini.bg
634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини