Бивш външен министър прогнозира по-дълги последствията върху икономиката ни

  • 26 май 2020 07:33

  • 1001
  • 1
Бивш външен министър прогнозира по-дълги последствията върху икономиката ни
© БТВ

Никой не беше подготвен за пандемията - никой не очакваше това, което ни се случи.Това заяви в сутрешния блок на БТВ бившият външен министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,

"Правителството на теория започна да подпомага бизнеса, но икономическите мерки от типа на 60/40 се декларират и са добри като намерения, но всъщност са обраснали от бюрократщина. Мярката, колкото и добре да е замислена, на практика не работи", каза още той. 

Икономист: Промяната в данъците не се прави с лека ръка

"Кризата не е свършила, но е овладяна на световно ниво. Подобни кризи не създават нищо ново, но дават ускорение на вече съществуващи тенденции - като тази за създаването на недоверие между САЩ, Китай и Русия", разкри Митов. 

Ще има разместване на пластове в световен мащаба заради COVID-19, заяви бившият външен министър. 

"Виждате, че има държави, които лъжат за заболелите си и смъртните случаи от коронавирус. Може да се окаже, че след отварянето на границите ще има нови огнища", коментира още той.

"Може да има по-дълги последствията върху икономиката ни от очакваното", завърши Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гого

2020.05.26 | 12:58

1
Тоя пък пак изплува,страхотен предател ,супер кариерист!

Добави коментар

Водещи новини