Започват ремонти на 150 километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновска област

22 май 2020 15:37

Започват ремонти на 150 километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновска област
© Pixabay
1316 0

Започват ремонти на 150 километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновска област, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Средствата са осигурени от Агенция "Пътна инфраструктура" и ще се използват за подобряване на експлоатационното състояние на основните пътни артерии в областта, е казал директорът на Областно пътно управление във Велико Търново инж. Венцислав Ангелов на работна среща с областния управител проф. Любомира Попова, уточнява БТА.

Въвежда се временна организация на движението в Перник

До края на месеца ще приключи текущият ремонт на първокласния път "Севлиево-В.Търново-Търговище" в границите на областта, на стойност 388 хил. лв.

Ремонтите обхващат пътни отсечки от републиканската пътна мрежа, преминаващи през територията на всички десет общини от областта. В плановете на Областното пътно управление за настоящата година влиза и дългоотлаганият ремонт на двата тунела по пътя Велико Търново - Русе, както и на мостовото съоръжение между тях.

Текущи ремонти и поддържане се предвиждат на Прохода на Републиката. Очаква се строителните дейности да приключат до края на годината.

Мая Йорданова
1316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини