Бизнесменът Красимир Дачев с оптимистична прогноза за българската икономика

  • 09 май 2020 18:07

  • 1846
  • 6
Бизнесменът Красимир Дачев с оптимистична прогноза за българската икономика
© Кадър - Канал 3

Българската икономика много бързо ще заработи след кризата с коронавируса. Проблемът ще е само в реализацията на пазарите. Според мен туризмът ще се възстанови много бързо.

Това прогнозира в предаването "Офанзива" по Канал 3 предприемачът Красимир Дачев за състоянието на икономиката ни след вдигането на извънредното положение заради коронавируса.

"В края на миналата година започна една световна рецесия, катализира я коронавирусът – те влошиха положението в света“, посочи Красимир Дачев. „Има  и прилики, и разлики между кризите – между финансовата през 2008 и сегашната. Сега има пари, при предишната нямаше пари. Сега се отделят милиони, милиарди, тогава имаше само постановление за поемане на 50% от заплатие, а сега има много мерки в подкрепа на бизнеса“, сравни той, като изтъкна, че не е съкратил от персонала на своя бизнес, въпреки че е на загуба от октомври миналата година.

Бизнесмен: 60/40 не е предприемаческа, а социална мярка за работниците

"Ще ви дам един пример: през 2008 спрях за 10-11 месеца, започнах да работя през декември, възстанових се за 10 месеца, върнах се на изходно положение. Проблемът е на световните борси, аз продавам борсови стоки, а борсите са потънали, това е проблемът“, каза Красимир Дачев.

"При предишната криза имах към 60 млн. от Европейската банка за възстановяване и развитие, нито един ден не ми намалиха лихвата, нито ми отложиха плащане, можеше да ми отсрочат заради кризата. Докато сега банките имат друго отношение, имат повече пари, правителството е много по-отворено, не съм чувал за такова отношение“, подчерта Красимир Дачев.

Той изрично наблегна, че не слуша партиите в опозиция и техните предложения и обещания. "Партиите в опозиция и профъсъюзите говорят много захаросани приказки, в момента в който са в опозициия – не ги слушам тях, те пари не изкарват“, категоричен бе той.

Красимир Дачев: Извращаващо е хора, които не работят, да взимат пари

По думите му ако България бе в еврозоната, в кризата с коронавируса щяхме да бъдем по-спокойни. "По-спокойни щяха да са нашите банкери и финансисти, но ако някой в еврозоната си изкълчи крака, тогава и ние ще трябва да го спасяваме, а сега не го правим“, изтъкна Красимир Дачев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1846 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.05.10 | 00:32

6
Този не се плаши, толкова много се е налапал. Иначе мисли и за банкерите, горките, те са другите най-големи лапачи! Нямат представа как преживява 90 % от населението, което не краде.
Хе

2020.05.09 | 20:41

5
Този крадец при нужда го реанимират от нафталина. Структурат на БВП е 70% от потребление. Останалите 30 са земеделие, производство, туризъм и т.н. Помислете, дали е прав чорбаджията изедник.
Чорбаджия

2020.05.09 | 19:46

4
Типичен пример за схемаджия, който смята че подарява пари на работниците си, а те трябва да го аплодират, че благоволява да им плати. Такива са работодателите в БГ.

2020.05.09 | 19:42

3
ДА ХОДИ НА ПСИХИАТЪР ДА СЕ ПРЕГЛЕДА, МОЖЕ НИЩО ДО МУ НЯМА...
бкп в белене!

2020.05.09 | 18:25

1
мазното червено куфарче пак ръси мозък.......

2020.05.09 | 18:54

2
а сдс и герб на трупа директно.

Добави коментар

Водещи новини