БТПП ще си партнира със Световната банка за проучване на бизнеса

  • 28 април 2020 15:32

  • 928
  • 0
БТПП ще си партнира със Световната банка за проучване на бизнеса
© Novini.bg

Актуалната тема за влиянието на коронавируса върху бизнеса бе обсъдена на онлайн дискусия между Цветан Симеонов, председател на УС на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител на Световната банка за България, съобщи на интернет страницата си Палатата. От БТПП са информирали за приключилото на 27 април национално проучване за влиянието на мерките на правителството във връзка с пандемията и са предложили да представят копие от него на екипа на Световната банка в София след приключването му.

Проучването на Световната банка цели да разбере по-добре въздействието на пандемията COVID-19 върху предприятията, като акцентът е върху малките и средни предприятия. Резултатите от анкетата ще бъдат полезни на правителството за подпомагане на бизнеса по време и особено за периода на възстановяване след кризата, посочват от БТПП. Методологията на изследването е унифицирана, което ще помогне да се направи сравнение къде се позиционира нашата страна спрямо другите държави в глобален аспект.

По време на срещата Цветан Симеонов е подчертал, че Световната банка може да разчита на партньорството на БТПП в популяризиране на въпросника и достигане на по-широка аудитория. Според Палатата активността на бизнеса в подобни инициативи е от важно значение за формулиране на консенсусни икономически мерки.

Омбудсманът иска по-достъпна информация за мерките в подкрепа на бизнеса

От БТПП припомнят, че вече са изпратили два пакета с мерки към правителството, базирани на проучвания сред членовете ѝ (първи пакет от 19 мерки и допълнителни мерки).

Фабрицио Дзарконе е заявил, че Представителството на Световната банка в България е в постоянен диалог с българските институции и разчита на капацитета на БТПП за включване на повече компании в анкетата, съобщават от Палатата.

Последвайте канала на

Novini.bg
928 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини