Караниколов: Искам да видя къде е грешката при кредита на ББР

  • 09 април 2020 17:45

  • 4847
  • 17
Караниколов:  Искам да видя къде е грешката при кредита на ББР
© БТВ

Тази процедура е започнала още преди 2-3 седмици. Живко Тодоров е изключителен професионалист, човек с много опит. Към момента Управителният съвет на банката е от трима души. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в по повод информацията, че Живко Тодоров е назначен за четвърти изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР). Припомняме, че вчера премиерът Борисов обяви, че е наредил да бъде уволнено цялото ръководство на банката заради заем от 75 млн. лева, отпуснат на фирма - събирач на дългове. 

Законът изисква ББР да има от три до пет изпълнителни директори те помежду си определят кой е директорът на банката. Той разкри, че към момента към Българската народна банка са подадени две кандидатури, които да сменят сегашните директори. Работим и за трети човек, посочи Караниколов.

Премиерът поиска да освободят изпълнителния директор и борда на ББР

Към момента банката работи. Няма как да обезглавим банката. При излизане на лиценза на следващите сегашните директори ще бъдат сменяни, увери икономическият министър.

Не трябва да има нито един министър, който да определя кой ще спечели обществени поръчки и кой ще взема или няма да взема кредити. Недопустимо е да викам директорите на ББР и им казвам кой да взема кредити, това е недопустимо. Нашата работа е да следим и да вземаме съответните действия. Всички компетентни директори в ББР са заверили този кредит, което не означава, че новото ръководство няма да провери този кредит. В случай, че има ощетяване, трябва да се предприемат съответните действия. Не съм експерт, не ми е работа да разбирам от кредити – новото ръководството трябва да каже има ли нарушения. Ние сме политически лица, заяви Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

Стоян Мавродиев: Премиерът е бил сериозно подведен

Продължават действията. Аз искам да видя къде е грешката при този кредит, добави той.

По думите му ситуацията с българската икономика с всеки изминал ден става по-сложна заради извънреднте мерки. Има сектори, които са закъсали, но има и сектори, където не е така. Картината е много трудна, коментира министърът.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
4847 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
валката

2020.04.12 | 09:54

17
Така ееее! Фирмата ни кандидатства за 100 000 евро преди 1.5 год.Събирахме документи 4 месеца.Анализи,профнози,и 3.500 лв,разходи за планове,такси и накрая и отговор не получихме.И на телф.разговор един мазен подмазвач секретар на банката ни каза ,когато решиме ще Ви информираме!И до днес !!!!!!! Измамницииии
EVG

2020.04.11 | 10:19

16
С. Г. Груп, псевдомутренската фирма която не спира да тормози хората от народа за 6 лв. задължения от преди 20 години. Да заплашват възрастните хора със съдя изпълнители и съд. На тях може заем от 75 милиона, а на собстениците на фирми които изкарват пари честно с труд и производство за тях заем не може! Правилно да ги махат цялата измет там в банката. И да не заемат ефирно време да ми показват да плаче колко е прав.
Ron

2020.04.11 | 07:52

15
Ами като не разбираш от кредити и икономика,какъв министър си тогава бе тъпан.Подавай оставка
Hi j

2020.04.09 | 21:54

14
С писане няма нищо да се постигне единственото нещо е народа и бам аре
11111

2020.04.09 | 21:37

13
Всички КОЛЕКТОРСКИ ФИРМИ РАБОТЯТ НА РЪБА НА ЗАКОНА НИКОЙ НЕ ГИ КОНТРОЛИРА. МАВРОДИЕВ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ЧЕ БИЛИ ПОСРЕДНИЦИ..ЕЙ МАЗНИК ГЕЛОСАН ДАНО ДА ТИ ПРИСЕДНЕ КОМИСИОННАТА ДЕТО СТЕ ВЗЕЛИ ЦЯЛАТА ВИ ГЛУТНИЦА. СГ ГРУП Е ОСЪДЕНА МНОГОКРАТНО ЗА МУТРЕНСКИ МЕТОДИ И ТОРМОЗ ОТ ГРАЖДАНИ. ЗАЩО СПАСЯВАТЕ РЕЙТИНГИТЕ НА ЧУЖДИ БАНКИ ...ДА СЕ ОПРАВЯТ САМИ. НЕМАТЕ ЛИ СТРАХ ЧЕ ЩЕ НИ ПИСНЕ И ЩЕ ПОМЕТЕМ ЦЯЛАТА ВИ КРАДЛИВА ПАСМИНА. БЕЗБОЖНИЦИ МРЪСНИ. ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ НЕЗАБАВНО НА НАРОДА. ВСИЧКО УНИЩОЖИХТЕ ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ ОТ 1989 ДО ДЕН ДНЕШЕН. Г-Н БОРИСОВ МОЛЯ ВИ ДОКАЖЕТЕ СЕ КАТО ДЪРЖАВНИК. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ДАНО ДА Я ИМА ..ЧЕ НАРОДА ХИЧ ГО НЯМА СКРИЛ СЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ЧЕРУПКА ОПИТВАЩ СЕ ДА ОЦЕЛЕЕ.
гост

2020.04.09 | 21:08

12
А валутния борд защо искахте да го махате - да може да раздавате без проблеми ли?
Glarus

2020.04.09 | 19:41

11
Towa Esi4ko e Bez Dumi Toeasa Istenskite MTRI
банките да ви отговорят

2020.04.09 | 18:56

10
По-добре ще е да ви отговорят банките, които са допуснали подобна колосална сума несъбираеми кредити , как става тоя номер....Това не е ли същото, заради което атакувате и досега Цветан Василев - раздадени кредити на колосална стойност и май без обезпечение щом не могат да си вземат парите чрез обезпеченията? И най-интересно ще е да се види на кого въпросните банки са раздавали най-едрите парчета от сега невъзвращаемите кредити...И на последно място - тази колекторска фирма какво обезпечение е предоставила по този кредит, защото договора е публикуван днес в разни сайтове и там май подобно нещо няма, а като няма ББР дали няма да "пие студена вода" - тоест , всички ние, защото това е държавна банка с парите от бюджета, т. е. на нас - данъкоплатците?
Хуавей

2020.04.09 | 18:45

9
Иииии Тиквата много се ядоса.( ама науж) И как се прави ,че не са в схемата. Само линч за вас мръсни крадливи политици. Хуманно.С тъпото на брадвата!

2020.04.09 | 18:42

8
Г-н Караниколов, Колекорската фирма като посредник, не играе ли ролята на параван за подпомагането на търговски банки от държавата?Как така една колекторска фирма с минимален капитал може да изтегли такъв кредит? Не е ли това опит частният капитал да присвоява такъв от държавата за сметка на данъкоплатеца?

Добави коментар

Водещи новини