Пламен Димитров: 44 000 са новорегистрираните безработни у нас

44 000 са новорегистрираните безработни у нас. Това прави с 2% повече или общо 8% безработица в страната. Зад всички тези случаи стоят отделни съдби, на които трябва да с епомогне. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Предлагаме да се увеичили минималното обезщетение за безработица, което сега е 9 лева или под 200 лева. Това няма да реши нещата, но ще ги подобри“, подчерта той.

Опашки се извиха пред бюрата по труда в София

„Тези, които нямат достъп до обезщетение трябва да получаят ваучери за храна за поне 60% от минималната работана заплата. Смятам, че това ще е вторият пакет, който правителството ще разгледа. Ние борим сивата икономика от доста време. Сега не е такова време. Тези, които са работили ще получат по-добро обезщетение. Трябва да се помисли за другите“, коментира президентът на КНСБ.

„Редица самоосигуряващи се нямат възможност за доход“, предупреди той.

В тази връзка съветът му е да се регистрират в Бюрото по труда, независимо дали се е осигурявал или не, за да се види как може да му се помогне. „Друга мярка е да се ползва платеният отпуск. За майките с деца, трябва да има допълнителни мерки за подпомагане или допълнителен доход“, поясни синдикалният лидер.

„Преди седмица сме поискали прогноза, какво се случва след месец май, кои предприятия ще са пострадали най-много. В много сектори производството върви надолу“, коментира той.

„Това трябва да се адресира в един нов пакет от мерки, който ще струва още пари. Дай Боже след май месец икономиката да тръгне отново. Ние сме за мярката 60 на 40“, каза Пламен Димитров.

„Най-лошото за работещите е да останат без доход и да не могат да си хранят семействата“, подчерта той.

Коментари

 1. 2020.04.06 | 18:28
  Защо не подкрепихте мерките на Корнелия Нинова за изплащане на обезщетение на тези които останаха без доход и са в НЕПЛАТЕН отпуск ? Какви синдикати сте вие бе ? Вие сте слуги на мафията и организираната престъпност в България.Вие сте слуги на ШАЙКАТА..АЙ СИКТИР Пламен ли си къв си
  1. 2020.04.07 | 11:32
   Защото държавата няма толкова пари. А няма защото през престъпния преход организиран от БКП и проведен от БСП, СДС и ДПС се съсипа промишлеността, селското стопанство, а и държавата, което не стана в Полша, Чехия, Унгария и ГДРто. Ето затова.
 2. 2020.04.07 | 11:28
  Кое е по-приемливо: 44,000 ново-регистрирани безработни, или 4,000 ново-регистрирани трупа?
 3. 2020.04.06 | 19:18
  Това е ГЕРБАДЖИЙСКА лъжа нещата са много по сериозни,цифрата е много по голяма.
  1. 2020.04.06 | 19:36
   глупости 120 000 се прибраха от ес дали пропуснат авантата едва ли. Колко са уволнени с заповед ?
 4. 2020.04.06 | 18:29
  Аз искам да попитам синдикати,правителство,министри всички...Сега аз съм в неплатен отпуск,реално аз нямам доход и пари ,,Как по дяволите аз ще се прехранвам следващите 3 месеца и как аз ще си плащам сметките ??? Искам отговор
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет