Ресторантьорският бранш във Велико Търново е освободил от работа над 2 000 души

Ресторантьорският бранш във Велико Търново освободи от работа над две хиляди души. Работодателите са предприели крайните мерки, защото заради мерките при извънредното положение, са били принудени да затворят повече от триста обекта в общината, съобщи БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18762

Вариантът за доставка на храна по домовете от заведенията се оказа неработещ, защото поръчките са много малко, коментира масовото освобождаване на персонал от заведенията във Велико Търново Петър Стефанов, председател на областната организация на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Деница Сачева: 3200 души намериха работа в условията на извънредно положение

„Бяхме принудени да ги пуснем на борсата, от където ще вземат по 180-190 лева на месец. Ние нямаме никакви резерви“. коментира работодателят.

Според Петър Стефанов държавната мярка за подпомагане на бизнеса по схемата 60 към 40 за ресторантьорския бранш е неработеща: „Тя е за някакъв друг бранш, който работи с намален оборот. За съжаление при нас оборотът не е намален, той е нула. Ние нямаме никакви приходи, за да си позволим да плащаме заплати“, казва той.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18762

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.03.30 | 14:01
  Повечето рабитници в бизнеса с хотели и ресторанти нямат трудов договор. Това е много премълчавана истина. Сега тези хора нямат право на борса. Това е практиката във Велико Търново. Вие говорите за освободени , освободен с трудов договор е едно , без трудов договор е друго. Кога ще напишете малко за истината. Защото когато гладните станат мародетри , а този момент наближава , първите мародери ще са именно тези хора за които говоря.
 2. 2020.03.30 | 10:22
  а това Е САМО НАЧАЛОТО
 3. 2020.03.29 | 21:02
  нац празник на България е деня в който вируса ще накаже бойко горанов и други
 4. 2020.03.29 | 19:40
  Дано управниците го проумеят...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет