Ето какво се случи с различните бизнеси в условията на извънредно положение

  • 22 март 2020 09:24

  • 7492
  • 0
Ето какво се случи с различните бизнеси в условията на извънредно положение
© Булфото (архив)

Председателят на БСК Радосвет Радев заяви пред бТВ, че хората наистина разчитат на бизнеса. Хазната разчита на данъците, които бизнеса плаща и това гарантира устойчивостта на държавата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32993

Иначе той сподели, че не е притеснен от ситуацията.

"В България за една седмица броят на заразените се увеличава три пъти, значи около Цветница ще имаме около 4300 – 4500, а на Великден около 15 000. Надявам се неделята след Великден да започне спада бройката. Често критикуваните с основание или без основание дават резултати. Ние трябва да бъдем отговорни сами към себе си.От заразените 171 души, само 28 са в болница. Това наистина е добре и затова аз се присъединявам към всички – стойте си вкъщи", каза Радев.

Той коментира и кои бизнеси са във фалит и кои не. По думите му е дошъл краят на всички заведения. Относно туризма – не е гаранция какво е бъдещето му, според него, защото може да се промени логото, тъй като Черно море дава много витамин Д, който е нужен.

 

Ангелкова: В момента буквално туризмът не функционира

 

Втората група  са фирмите, които не съкращават хора, защото те ще им трябват. Третата група – тези, които произвеждат днес маски, облекла и други нужни средства, за да се опазим. България сега ще се превърне във фабриката на Европа, обясни Радев.

От нас всичко зависи възможността да станем по-силни, каза още той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
7492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини