Ускоряват се отчуждителните процедури във Видинско заради строителството на пътя до Ботевград

  • 26 февруари 2020 13:38

  • 1212
  • 0
Ускоряват се отчуждителните процедури във Видинско заради строителството на пътя до Ботевград
© АПИ

В две общини - от общо пет, са приключили издаването на удостоверения за имоти, през които ще премине бъдещият участък на скоростния път от Видин до Ботевград, съобщават от областната администрация.

Днес се проведе работна среща на областния управител Момчил Станков и представители на държавни и общински институции за напредъка по проекта "Модернизация на път I-1 /E-79/ Видин-Ботевград". Целта на срещата е била координиране на дейностите на заинтересованите институции по отчуждителните процедури на обекта, предаде БТА.

Започва строителството на участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман

Съобщено бе, че към момента част от общините срещат трудности при издаването на удостоверенията за наследници, поради промяна на собствеността на засегнатите имоти. В общините Макреш и Ружинци са приключили с издаването на удостоверенията.

В община Грамада остава да бъде издадено само още едно удостоверение, а община Димово е издала досега над 80 процента. Във Видин част от имотите имат промяна и сега се извършва проверка за установяване на собствениците.

На срещата днес е решено от Службата по геодезия, картография и кадастър във Видин, и от областната дирекция "Земеделие" да съдействат при установяването на собствениците на поземлените имоти, подлежащи на отчуждаване. В процес на определяне от общините са и площадки за временно съхранение на строителните отпадъци по проекта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини