Цените ще скочат заради коронавируса

Коронавирусът ще увеличи цените на стоките. Това каза икономистът проф. Боян Дуранкев, предаде Фокус.

Той обясни, че ако с разпространението на вируса настане паника и хората започнат да се запасяват с продукти, ще се стигне до увеличаване на инфлацията с над 4%. Според него няма регулатор, който да може да се справи в тази ситуация. Проф. Дуранкев добави, че на много места по света намалява броя на поръчките и се ограничава движението на хора.

Кристалина Георгиева: Рано е за оценка за въздействието на короновируса върху световната икономика

„Със сигурност ще се ограничи в България търговията на дребно на китайски стоки. Със сигурност тази година хотелиерството и ресторантьорството ще пострадат. При по-малко клиенти със сигурност производители и търговци ще гледат да компенсират загубите и това, което ще пропуснат като ползи“, уточни икономистът.

Проф. Боян Дуранкев каза още, че бизнесът ще иска вдигане на стоките по най-различни причини, но ще настоява и да се запазят ниските цени на енергия и суровини.

Коментари

  1. 2020.02.25 | 19:30

    Е нормално за герб, на фона на голямата мизерия НАП си раздават бонуси за 30 милиона за добре свършена работа. Нагли смучат кръвта на народа. Но нищо в гроба да си носят всички пари

  2. 2020.02.25 | 13:29

    Не ви е срам да вдигат цените. Безобразие е да го говорите.

  3. 2020.02.25 | 10:17

    ama razbira se tca cenite vav balgaria shte skocat ne samo za virosat no I zaradi vasil bojkov vajnoto e narodat da bade maltretirani I dac se krade.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет