Община Шумен кандидатства с проект за модернизиране на уличното осветление в града

  • 17 февруари 2020 13:01

  • 221
  • 1
Община Шумен кандидатства с проект за модернизиране на уличното осветление в града
© pixabay

Община Шумен кандидатства за финансиране с проект за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в града по програмата "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" към Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство /2014-2021 г./, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Проектното предложение включва подмяната на улично и парково осветление и монтиране на 3085 нови енергоспестяващи LED лампи в различни части на Шумен, в междублокови пространства и по централния булевард "Славянски".

Удължава се срокът по процедурата за рехабилитация на улично осветление

Предвижда се и поставяне на енергоефективни осветителни тела на 20 пешеходни пътеки в града, въвеждане на система за централизирано, интелигентно управление на уличното осветление и производството на енергия от възобновяеми енергийни източници за потребление от новото улично осветление. Общата стойност на проекта е до 600 хил. евро.

Доклад за обследване на енергийната ефективност е представен и одобрен със становище на Агенцията за устойчиво енергийно развитие, допълват от общинския пресцентър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
221 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
до

2020.02.17 | 13:19

1

до къде паднахме, и за едно улично осветление да кандидатстваме по проекти.сиреч да просим. да живеее евроатлантическото настояще.

Добави коментар

Водещи новини