Вадим онлайн разрешение за строеж в София

  • 03 февруари 2020 20:23

  • 886
  • 0
Вадим онлайн разрешение за строеж в София
© pixabay

Вадим онлайн заявление за разрешение за строеж в София. Новата услуга предстои да бъде пусната от Столичната община, съобщи кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

На нея тя подчерта, че общината работи за увеличаване на дигиталните услуги с цел да се улеснят гражданите.

Топлят сгради с водата от Минералната баня в Банкя

Фандъкова припомни, че в кмеството вече има създаден ресор дигитализация, иновации и икономическо развитие. „Работим в няколко приоритетни стъпки: първо - най-използваните услуги, които не са дигитални да се дигитализират, да се модернизира системата и да се увеличи броят на дигиталните услуги, необходими на гражданите и бизнеса. Важна стъпка е администрацията на общината да не изисква от гражданите и бизнеса документ, който самата тя издава, а да прави вътрешна проверка“, подчерта кметът. Тя припомни, че през 2015 г. Столична община е разработила и внедренила 45 електронни услуги, а София е първата, която стартира процеса на отваряне на данни, предаде Монитор.

От АИКБ подкрепят общината за разработването на Стратегия за дигиализация. Също така изразяват готовност да се включат в новата програма за залесяване на междублокови пространства в кварталите. Досега общината заедно с граждани, неправителствения сектор и бизнеса активно работи по проекта „Новата гора на София“, по който са засадени 88 000 фиданки, а заедно с училища и детски градини – „Моето зелено училище и Моята зелена детска градина“.

Други възможности за партньорство, които бяха обсъдени, са участие за изграждане на детски и спортни площадки и публично-частни проекти за изграждане на паркинги в кварталите.

София ще даде вода на Перник, решиха от СОС

„В София почти няма безработица, но липсата на подготвени кадри е общо предизвикателство за бизнеса. Една от възможностите за подготовката на кадри е участието на бизнеса в програми за професионално ориентиране“, посочи кметът и акцентира, че работят и по проекти за дуално образование и професионалното ориентиране, където столични училища и бизнес си партнират.

Последвайте канала на

Novini.bg
886 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини