Почти 40 млн. лева се очаква да бъде бюджетът на община Димитровград за 2020 година

  • 16 декември 2019 11:05

  • 519
  • 0
Почти 40 млн. лева се очаква да бъде бюджетът на община Димитровград за 2020 година
© Pixabay

Почти 40 млн. лева се очаква да бъде бюджетът на община Димитровград за 2020 година. Местната администрация вече обяви за обществено обсъждане финансовата рамка на 23 декември, като заложената сума е 39 673 320 лева, съобщиха от кметската управа.

Основна цел на местната хазна ще бъде запазване на стабилността в самоуправлението, повишаване на ефективността на публичните услуги, привличане на европейски средства по проекти, програми и фондове, благоустрояване и създаване на привлекателна градска среда, както и подобряване на социалната, здравна, образователна, спортна и културна инфраструктура.

Приходите за делегираните от държавата дейности се очаква да бъдат над 20 млн. лева. Администрацията ще разчита на почти 5 милиона лева от данъчни постъпления, според предварителните разчети.

Размерът на инвестиционната програма ще бъде 1, 434 милиона лева. Акценти в нея ще бъдат реконструкцията на бул. "Ст.Стамболов" и рехабилитацията на ул."Найден Геров" в общинския център.
Средства ще бъдат вложени и в основен ремонт на инфраструктура в град Меричлери и село Брод, предвижда се и основен ремонт на ОУ "Д.Н.Матевски" в Меричлери.

Последвайте канала на

Novini.bg
519 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини