Богомил Манчев: Цената на електроенергията ще скочи

България няма много алтернативи за достигане на нормите за нулеви емисии като член на ЕС. Ние плащаме доста скъп данък за троплоенергията в домовете ни, която се получава от горенето на въглища. Без изграждането на втора атомна централа не можем да решим този въпрос. Това заяви председателят на Българския атомен форум (Булатом) Богомил Манчев в предаването "Още от деня" по БНТ.

По думите му високата цена на електроенергията се дължи на тези фактори. Той прогнозира, че в бъдеще ще плащаме все повече за вредните си емисии, а разликата ще рефлектира върху крайните клиенти. „Засега потискаме цената за крайните клиенти, а натоварваме повече бизнеса, което също е неправилно“, подчерта той.

Експерт: Русия ще е основният играч по проекта "Белене"

"Белене" все още е площадка, не е централа. Тя е по-готова от всякога за строителството на атомна централа“, поясни Манчев.

„Германия направи доста възобновяеми енергийни източници. Въпреки това те увеличиха вредните си емисии. Австрия пък внася електроенергия от Чехия, която разчита основно на ядрена енергетика. Така че това не са добрите примери“, заяви председателят на Българския атомен форум.

„Площадката е обезопасена и има най-високата защита от сеизмична устойчивост. Няма проблем е тази посока“, категоричен е експертът.

Коментари

 1. 2019.12.12 | 20:55

  Уважавайте си жените и правете деца. Токът ще поскъпва защото стоите само на телефоните си, на масата и пред телевизора.

 2. 2019.12.12 | 20:54

  Уважавайте си жените и правете деца. Токът ще поскъпва защото стоите само на телефоните си, на масата и пред телевизора.

 3. 2019.12.12 | 18:11

  АБЕ ГЛУПАК ДА НЕ ТИ ПРАЩАМ ВСИЧКИ ИЗЛИЯНИЯ НА ТВОЯ ПРЕМИЕР БОЙКО КОГАТО СПРЯ ВСИЧКО, ЧЕ БЕЛЕНЕ БИЛ ГЬОЛ И НЯМАМЕ НУЖДА ОТ РУСКИ ГАЗ ....ЩО ЗА ИЗРОДИ СТЕ БЕ ...!!1

 4. 2019.12.12 | 16:35

  Ама РАЗБИРА се,щом като СКОЧИ субсидията за "партийните черни дупки"!? НАРОДЕ????

 5. 2019.12.11 | 20:50

  Значи освен режими на водата на места да чакаме и тъмни блокове, и участъци из кварталите защото мнозинството от хората са бедни. Некадърници продажни,защо върнахте бг народ в средновековието във всичи сфери?!

 6. 2019.12.11 | 19:43

  От къдя на къдя?

 7. 2019.12.11 | 19:16

  Населението намалява, потреблението намалява, а тези изверги вдигат цената на тока сякаш населението расте. Изверги! Лъжите с кражби са на почит в България. Ако някой не вярва, че ни лъжат, нека иде да види във Великобритания. Там храната е по-евтина от в България.

 8. 2019.12.11 | 18:58

  Можеше да бъде отдавна централа и да сме независими,но нали ни оправляват от въка.сега ще купуваме от Турция защото Руснаците им правят три централи.,а преди ние сме им продавали.СРАМ за БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБРНИЦИ всички от 1989.г.и наи много черния катран,качак иван костов.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет