Икономист: Нарастват пазарът на труда, заплатите и пенсиите

  • 03 декември 2019 13:35

  • 1343
  • 2
Икономист: Нарастват пазарът на труда, заплатите и пенсиите
© Novini.bg

Според официална прогноза на Министерство на финансите за следващите три години, растежът на българската икономика ще остане между 3 – 3,5%, движен предимно от потреблението. Инфлацията също няма да надхвърли притесняващи проценти.

Това заяви икономистът Петър Ганев в рамките на провеждащия се в момента Български икономически форум, информира БНР.

„Това, което ни измъкна от предишната криза, беше износът. Сега фокусът е върху потреблението, разбираемо, включително вътрешно потребление, рекордна заетост. Все още нараства пазарът на труда и като брой заети, ръст на заплати, ръст на пенсии. Всичко това подкрепя търсенето. Инфлацията – също доста консервативна прогноза около 2 или над 2% в следващите 2-3 години. Да, не сме близо до някакви големи инфлации от 7-8%“, коментира Ганев. 

Тази година Българският икономически форум е посветен на перспективите пред малкия бизнес за 2020 година. Събитието се провежда с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България. 

Като лектори във форума са поканени експерти в сферата на макроикономиката, финансите, човешките ресурси и информационните технологии. Част от форума е посветен на Индустрия 4.0, изкуствен интелект и новите професии.

Последвайте канала на

Novini.bg
1343 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
коментар

2019.12.03 | 16:09

2

И как "икономисте" нарастват пенсиите. Като ги ИНДЕКСИРАТ с 6.7 % ли ???? Че колко % инфлацията имаше през изтеклия период ??? 6,7 или 6.7 или 8 ???
Или ако инфлацията е 7 % ти какво мислиш? 1е ще живея по добре или ???
Че пенсията и мизерията ще ми биде съща или по висока ли?
Е , такива ИКОНОМИСТИ , като теб , ги късах направо на приемните изпити.

240 Ай дука ни докараха до тука

2019.12.03 | 15:19

1

Нарастват,ама на книга, а реално - само на Търтеите пред "Коня".
Младото поколение,родено в края на 80-те години на миналия век изобщо не знаят, че СИК-аджийската Шайка беше създадена през 90-те години на миналия век от една по-свирепа, по-жестока и по-продажна Шайка, ръководена от един Ай дук,който до ден днешен си живурка с париците ни в покрайнините на София/в Драгалевци/,а тази Шайка - втората, известна още като СДС-Шайката е рожба на друга Шайка - БКП/БСП-Шайката.Разлика между трите Шайки е само в наименованието им.
И трите Шайки имат една обща програма и цел: разкулачването на държавата и държавността, за да могат безнаказано да крадат,грабят,безчинстват и продават народ и Родина ,реализирайки успешно основните идеи на "Пъкления" план,известен още като "План"Ран-Ът".
Вече е преизпълнен този "План", но СИК-аджиитие не мирясват!

Добави коментар

Водещи новини