Коледен бонус от половин до три заплати планира бизнесът

  • 14 ноември 2019 20:24

  • 4167
  • 3
Коледен бонус от половин до три заплати планира бизнесът
© gettyimages

Коледният бонус е много по-разпространен от този за Великден. Сумата за зимния празник е по-висока. Допълнителните пари обаче не винаги са в размера на цяла 13-та заплата.

Заради трудното намиране на подходящи кадри, компаниите дават и други придобивки. Плащат сметките на мобилни телефони, а половината работодатели дават и лаптопи. Ваучери за храна и карти за градския транспорт също са сред стимулите за служителите. За специфични позиции има и служебни автомобили, съобщава БТВ. Мениджърите са категорични – бонусът е различен спрямо приноса на всеки служител през годината. Бонусите варират от половин заплата до три заплати.

Специалистите по подбор на персонала отчитат, че бизнесът усилено търси кадри и допълнителните пари за празника мотивират служителите.

Здравно осигуряване, застраховка живот, допълнително пенсионно осигуряване, възможност за работа от вкъщи в определени дни също са част от придобивките, с които бизнесът се опитва да запази кадрите си. Някои фирми дори дават допълнителен платен отпуск.

По-нова практика сред фирмите е и да дават допълнителен почивен ден за рождения ден на всеки служител.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4167 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Bubaiko

2019.11.15 | 17:33

3

Хахахааххахаха глупости на търкалета хахахаххахах може и да има някъде такива бонуси но те са единици и са само за хора с големи постове.Всички работим при (бизнесмени) знаем как е.

Моби дик

2019.11.15 | 13:45

2

Дрън дрън, бизнесът ако може ще вземе една заплата но не и да даде

Чудеса

2019.11.15 | 02:28

1

Бизнесът не желае да плаща първият ден болничен но ще дава до 3 заплати за Коледа.....

Добави коментар

Водещи новини