Горанов: За да има по-високи пенсии, трябва да има по-високи заплати

Президентът имаше много тежка позиция дали да даде мандат или да го върне. В случая той даде атестация за качествата на главния прокурор. Но процедурата, описана в Конституцията, е такава, че при президента няма как да отидат двама или десетима човека. Един ще бъде избран за главен прокурор. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по повод отказа на държавния глава Румен Раден да подпише указа за назначението на новия главен прокурор.

По думите му текстовете в закона, според които изпълнителната власт в лицето на правосъдния министър трябва да номинира кандидатура за главен прокурор са неуместни, които в случая само тежат на правителството.

,,Когато трябва да се избира между ляво управление, хората вдясно винаги са имали ясна позиция. Сега обаче те се обърнаха срещу ценностите, които винаги сме изповядвали. В един момент някой предпочита да избере Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Кандидатът на ГЕРБ беше единственият, който можеше да победи Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и слава богу, че се случи. Истината е, че от времето, когато Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - напусна СДС и създаде свой политически проект, в дясното не могат да намерят покой и всеки ден виждаме его върху его'', коментира Горанов избора на някои десни формации и в частност Демократична България да подкрепи кандидатурата на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на за кмет на София.

,,Преди изборите имаше вглеждане в малките фуги, вместо да се видят големите булеварди. Водеше се сериозна кампания за дискредитиране на столичния градоначалник. Тези, които искаха да премахнат ГЕРБ от власт, си представяха, че печелейки София, ще могат да искат промени и на национално ниво. Този генно-модифициран политически организъм, който се появи, е инструмент на всички, които искат да подменят легитимните политически аргументи, с които искаме да управляваме града'', каза още министър Горанов.

,,Концептуално погледнато, изграждането на местна инфраструктура трябва да се финансира от имуществените данъци. Знаете ли колко е годишният приход от данък недвижими имоти? Малко под 300 милиона. В България местните данъци са изключително ниски, няма как в едно населено място със 100 000 лева годишен приход да се очаква да се развива местната инфраструктура. Така че там, където живеят повече и се плащат повече данъци, ще има по-добра инфраструктура. Кметовете са тези, които трябва да преценят каква политика ще водят. Да, намаляването на местните данъци е винаги лесно решение, но в крайна сметка местната власт трябва да поеме своята отговорност. Изкушението да разказваш приятни за ухото истории възпитава грешни представи у българските граждани, че всичко може да бъде евтино или безплатно'', обясни финансовият министър по отношение на местните данъци.

Относно бюджета за следващата година Горанов заяви, че приходите за следващата година нарастват, а не намаляват.

,,Ние ще съберем с три милиарда и половина повече. Нито един лев преизпълнение на приходите не може да бъде изхарчен от правителството. Правителството има възможност да размества отделните разходни пера и спестените лихви да ги насочим към ДОО, но това не означава преизпълнение на приходите. Ако се получи преизпълнние на приходите все пак, то отива към подобряване на бюджетното салдо'', посочи Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и категорично заяви, че ще има коледни добавки за пенсионерите.

,,Увеличението на пенсиите е такова, каквото произвежда пенсионният модел. Увеличението в размер на 6,7% е половината от инфлацията и половината от ръста на средния осигурителен доход. Но за да има по-високи пенсии, трябва да има по-високи заплати и ние работим именно в тази насока'', допълни Горанов.

На въпрос кога България би могла да догони държави като Гърция, Хърватия, Румъния и Унгария по доходи финансовият министър отговори, че това би могло да се постигне, ако бъдем по-работливи и по-амбициозни.

,,Повече инвестиции в образованието като икономическа и демографска мярка. Няма да сме по-успешни, ако не сме по-образовани. За жалост късно го разбрахме това'', отбеляза в заключение министър Горанов.

Коментари

 1. 2019.11.12 | 17:44

  ами лилянка се махна и сега владко е духача на боко

 2. 2019.11.08 | 13:16

  Нещастнико от седесарската шайка, Костов и Стоянов (а и Желев &) са най-големите, зловещи предатели на България. Антифашисткият зет, отгледан от ЦК на БКП, също антифашисткият р-р-ръх-х-кащ зет от Драгалевци, учил за "тракторист"(по оневиняващата седесарска легенда) в "школа" в Подмосковието, плюнкавият невеж зъбльо китарист, продадоха всичко ценно създадено в България.

 3. 2019.11.08 | 10:10

  ТОЯ ГОРАНОВ Е МЕКЕРЕ. Само като го чуеш как се мазни на пожарникара Бойко като го нарича ГЕНЕРАЛЕ ти става ясно, че тоя ГОРАНОВ само от лизане на задници разбира, но не и от данъци и доходи.

  1. 2019.11.08 | 13:06

   Да, наистина разбира само от лизане на задници. И освен това е един прост и посредствен счетодител, който говори на ангро, без никаква конкретика.
   И е се мисли за велик, но скоро ще бъде приземен от народа.

  2. 2019.11.08 | 11:42

   Ама виж от това лизане, колко е нализал. 4 апартамента (един от кума). Бузите му, ако ги боцнеш мас ще цвръкне като гейзер, а на лицето му не можеш да разбереш, къде е устата, къде са очите, всичко е тлъсто като на хипопотам ... опашката. Уядоха се като ... внуци на червените гербери.
   Пенсиите щели да са по-високи, ако сме по-работливи и амбициозни ... като него ли... СДС-то (ГЕРБ за изборите) ограби 90 г. пенсионния фонд, а деемокраДските икономисти ограбиха вторично старците с идиотската, бандитска, антихуманна, крадлива пенсионна система.

 4. 2019.11.08 | 10:24

  БИЙ ЧЕРВЕНИТЕ ФАШИСТИ ГОРАНОВ! НАРОДА ИСКА ВЪЗМЕЗДИЕ!

  1. 2019.11.08 | 13:05

   Ще го имате възмездието, скоро. Най-напред подлогите.

 5. 2019.11.08 | 11:52

  Г-н Горанов цял живот работия и се осигурявам на МИНИМАЛНАТА работна заплата,сега една година преди пенсия се осигурявам на МАКСИМАЛНАТА ,ще получа ли ТАВАНА на пенсиите при пенсиониране????????????????????????????????????

 6. 2019.11.08 | 10:34

  Евразия се обединява от Лисабон до Владивосток икономика ,транспорт и обединено икономическо пространство за следващите 100г !!!! Нато изчезва а България е с Русия !!!Къде виждате шайката от герб -селски тарикатчета крадливи в високотехнологичен ,образован свят/??

  1. 2019.11.08 | 11:47

   Като искаш Русия тръгвай - никой не те спира! Мога да те уредя на Камчатка...

 7. 2019.11.08 | 11:08

  Смешна държава със смешни управляващии смешен футбол.

 8. 2019.11.08 | 10:58

  https://www.youtube.com/watch?v=ee6YoBPBXpI

 9. 2019.11.08 | 10:52

  След 15 години във властта, тъпанарът го включиха в контакта и му светна лампичката.За съжаление това беше единственият контакт. Боко си остава тъка.

 10. 2019.11.08 | 10:21

  "Повече инвестиции в образованието като икономическа и демографска мярка. Няма да сме по-успешни, ако не сме по-образовани. За жалост късно го разбрахме това'', отбеляза в заключение министър Горанов- късно го разбрахте Вие, умните хора са го знаели винаги!!! Тези, от които на два пъти лишихте нацията! И тези, които използвате в новата ни история, които изхабявате заради властта, но не ги допускате до нея, за да може да благоденствате върху наивността на хората!

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет