Борисов: България е атрактивна дестинация за инвестиции

България е атрактивна дестинация за инвестиции, търговия и надежден партньор с бързорастящ пазар. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с Жан Аселборн, министър на външните работи и европейските въпроси, и министър на миграцията и убежището на Великото херцогство Люксембург.

Българският премиер и външният министър на Люксембург обсъдиха конструктивните двустранни отношения, основани на общи ценности, с партньорство в НАТО и ЕС, както и добрия потенциал за развитието им. Борисов и Аселборн изразиха желание за активизиране на политическия диалог на всички нива по въпроси от общ интерес за двете страни. Такъв пример са търговско-икономическите отношения с фокус сътрудничество в сферата на инвестициите, търговията и туризма.

,,България предлага добри възможности за стратегически инвестиции в инфраструктурата, енергетиката, транспорта, околната среда, телекомуникациите, аутсоурсинга, информационните технологии, както и във високопроизводителни сектори на икономиката, в технологични и индустриални паркове, в иновации'', посочи премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред госта си.

Българският министър-председател добави, че интерес и допълнителни възможности за сътрудничество между двете страни съществуват в секторите на банковото дело и финансите, където Люксембург притежава ключов опит и експертиза. По време на срещата с Аселборн премиерът Борисов акцентира също върху отличните възможности за туризъм в България - не само морски, но и планински, културен, с еко и спа насоченост.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министър Жан Аселборн дискутираха актуални теми от европейския и международен дневен ред. Двамата се спряха на преговорите за Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. Премиерът Борисов бе категоричен, че ЕС има нужда от такъв бюджет, който да отговаря и на традиционните, и на новите приоритети на Общността. А това означава още по-добър живот за всеки европейски гражданин. В рамките на срещата бе очертано, че основните предизвикателства, пред които е изправен ЕС, сред които са демографските промени, глобализацията на световната икономика и цифровизацията, изменението на климата, се вписват в приоритетните области на развитие на Евросъюза, но изискват силен общностен подход, за да бъдат преодолени. В този контекст премиерът Борисов подчерта, че вярва в европейската перспектива на Западните Балкани, чието бъдеще е интегрална част от ЕС.

По отношение на сигурността в Съюза, премиерът Борисов отбеляза пред министър Аселборн, че България винаги е настоявала за общ механизъм на ЕС за управление на миграцията като се спазва справедлив баланс между отговорност и солидарност. За целта е необходимо да продължи целенасоченото сътрудничество на ЕС с трети страни, да се надграждат съществуващи партньорства, което ще даде адекватните решения за справяне с предизвикателствата пред Европа и света.

Коментари

 1. 2019.11.08 | 10:08

  А бе Бойче, спри се бе Бойче, за какво те турихме да таз позиция? Не останаха хора в таз държава, не останаха деца да ни купуват тревата и хапчетата да се друсат. На пенсионерите ли да продаваме??? Трябва да местим бизнеса в Испания, ама там си нямаме премиер да ни закриля.

 2. 2019.11.07 | 10:42

  То НАРОД НЕ ОСТНА какви ИНВЕСТИЦИИ. Като видиш каква е средната възраст на хората от градския транспорт си даваш сметка, че над 70% от тях им осават 10-15 год. до пенсия. И причината, че са останали в БГ е проста, че не знаят друг език.

  1. 2019.11.07 | 12:06

   Къв НАЕМ бе см0тан! Аз не робувам на парите П*ДАЛ.

  2. 2019.11.07 | 11:33

   Не си ХуТ,а си .И.Д.И.О.Т ПОД НАЕМ НА КИРЕ КОНТРАБАНДАТА, психясал от липста на надник,ама Импекса открадна парите на БСП ООД и надник няма. И.Д.И.О.Т

 3. 2019.11.07 | 10:24

  Лошото е че Нинова инпексова и Контрабандата кирчо го подкрепят иначе досега щеше да падне и правителсвото и изборите щяхя да бъдат спечелени от БСП

 4. 2019.11.07 | 10:03

  Тоя наистина е луда селска тиква всички видяха колко сме атрактивни OOOOннннЯЯЯ завод като отиде в Турция такава атракциясме че няма думи затова има повече внесени в България пари от гурбетчиите а помалко от външни инвестици говорим за сума 1/2 милярда евро от гурбета някви 500/600 мил евро външни ивестици тъпото е че тивата го знаетова но пак се изказва популиски и вика аз наптавих така но вие ми вярвате :)

 5. 2019.11.07 | 09:59

  Атрактивна дестинация за разбойници престъпници, бандити,корупция ,обезкостяване на държавата и нищо по-вече

 6. 2019.11.07 | 09:43

  Атрактивна е, има евтин робски труд и добри условия, за тези които си плащат на мафията.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет