Иван Иванов: България върви не само към създаване на газова борса, но и към реализиране на газов хъб „Балкан“

България върви не само към създаване на газова борса, но и към реализиране на газов хъб „Балкан“ в пълна степен на търговски център на природен газ в Югоизточна Европа. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти в Кнежа, където беше извършена проверка на строителните дейности по разширяване на газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

"Екипите на КЕВР работят с оглед получаване на допълнителна информация и накрая в предвидените срокове ще се произнесем. Считам, че няма да има закъснения, защото КЕВР работи с пълна мобилизация", подчерта Иванов.

"Само преди месец при такава мобилизация ние изготвихме всички документи свързани с българо-гръцката газова връзка и там утвърдихме и мрежовия, и тарифния план, както и споразумението за пренос. Тоест КЕВР върши своята дейност така, както е предвидено”, поясни той.

Според мениджъра на „Аркад Консорциум“ в България затруднения в процеса не се очакват и сроковете ще бъдат изпълнени. „Не очакваме никакви проблеми. Има два основни момента: на 15 април се очаква да завърши първият етап и през ноември 2020 година да завърши и вторият етап“, посочи той.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет