За три месеца съкратиха 800 души от завод "Арсенал"

  • 21 март 2012 10:15

  • 2228
  • 1
За три месеца съкратиха 800 души от завод "Арсенал"
©

Над 800 работници са съкратени в казанлъшката оръжейна "Арсенал" от началото на годината заради намалелите поръчки и свития обем на производство. Над от 200 от тях са били с постоянни трудови договори, а около 200 – временно наети, пише "Стандарт".

Освен това през целия февруари е имало целодневна работа само за 2500 души от общо над 6500-те оръжейници, като по-голямата част от работниците са били на плаващо работно време – редували са две седмица работа с две седмици почивка.

Нормалният производствен ритъм е бил възстановен от началото на март. Блъф се оказа обаче новината, че оръжейната е получили инцидентна поръчка и започва да връща на работа служители. "За съжаление няма такава поръчка, става дума за назначаването на инцидентни бройки, което е нещо нормално за голяма фирма като нашата", казва първият зам.-шеф на дружеството Станил Станилов.

Той не са ангажира с краткосрочна прогноза, още повече че според експертите договорите за специалните поръчки се подготвят поне 6 месеца. За тази година по-реални изглеждат надеждите на ръководството да получи инцидентни поръчки от Министерството на отбраната или Министерството на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2228 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
rich

2013.12.10 | 21:58

1
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 8-ми април 2012! След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Нужно е да си потвърдите регистрацията.. Успех! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0

Добави коментар

Водещи новини