В Габрово ще се състои международна конференция за индустрията

  • 17 септември 2019 07:40

  • 230
  • 0
В Габрово ще се състои международна конференция за индустрията
©

В библиотеката на Техническия университет започва двудневна международна конференция на тема "Индустрия 4.0 и следващият програмен период". Инициативата се състои за първи път в България в рамките на междуинституционалната платформа за обмен на знания на Европейския Съюз и е организирана от главната дирекция "Научни изследвания и иновации" на Европейската комисия и Европейския комитет на регионите, с подкрепата на община Габрово и Областния информационен център, съобщи Десислава Сутева от общината за БТА.

Поканени са заместник министър-председателят Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и Марку Маркула, първи вицепрезидент на Европейския комитет на регионите уточни Сутева.

В първия панел ще бъде представена платформата за обмен на знания - инициатива, разработена съвместно от Европейския комитет на регионите и дирекцията "Научни изследвания и иновации" на ЕК. Участие във втория панел на тема "Компаниите на бъдещето и Регионалната иновационна екосистема" ще вземат представители на дирекция "Централно координационно звено" в Министерски съвет, Института за пазарна икономика, Тракия - икономическа зона, Enterprise Europe Network, "Мехатроника АД" и община Габрово.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини