Община Троян дава на концесия минерална баня и басейн в с. Шипково

Община Троян е подготвила процедура за обявяване на концесия за строителство и управление на „Център за рехабилитация и отдих“ в село Шипково, предаде БНР.

Предвижда се договорът с бъдещия инвеститор да е за срок от 32 години, с възможност за удължаване с още до 10 години с прогнозна стойност на инвестицията малко над 20 милиона лева.

Държавата предостави преди няколко години на община Троян намиращите се в окаяно състояние минералната баня и минералния басейн в Шипково, но общината не успяла да намери средства за рехабилитацията им, поясни кметът Донка Михайлова: „Цялостното обновяване на тази не малко база не е по силите на общинския бюджет. Нашата амбиция е да намерим партньор, с който заедно да възстановим дейността на старата баня, да обновим изцяло най-стария традиционен басейн с минерална вода и да бъдат изградени места за отдих“.

Михайлова уточни, че концесията ще бъде обявена до края на годината, а за първите три години от договора инвеститора трябва да вложи в базата близо 3 милиона лева.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет