Петкова с коментар за отношенията между България и Русия в областта на енергетиката

  • 12 септември 2019 16:25

  • 552
  • 0
Петкова с коментар за отношенията между България и Русия в областта на енергетиката
© Нова телевизия

Възстановена е първоначалната инвестиция за “Марица Изток 3”, за това и договорът ще бъде прекратен, за да не надплащаме. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

Припомняме, че вчера стана ясно, че НЕК вече няма да купува ток от "Марица Изток 3".

"Към цената на електрическа енергия е на лице една добавка “задължение към обществото”, които гражданите плащат, това се знае от всички. Сега сметките, обаче ще намалеят", каза още министърът.

"Законът за енергетиката предвижда, че цялото произведено количество енергия, трябва да се продава само чрез одобрените платформи. Свободният пазар е отговорност на регулаторите, ресорите, за които аз отговарям са напълно прозрачни. Държавата не подпомага никого, ние искаме да изградим либерализиран пазар, който да е в интерес на потребителите", допълни Петкова.

"Препоръчвам на БСП да направят сравнение за цената на тока на нашата борса и тази в Румъния, например. Цените са по-ниски", разкри министърът на енергетиката.

"Двустранните отношения между България и Русия се провеждат много добре. На комисия след дни ще обсъдим отношенията си отново по много теми. В областта на енергетиката имаме дълги и стабилни отношения, проблеми там няма", отговори Петкова на въпрос за шпионския скандал.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини