Хърсев пред TV7: Намаляването на ДДС е мечта

  • 17 март 2012 14:08

  • 1152
  • 1
Хърсев пред TV7: Намаляването на ДДС е мечта
©

Икономическият експерт доц. Емил Хърсев определи намеренията за намаляване на ДДС с 2% като „мечта”, при участието си в предаването „Факторът „Кошлуков” тази сутрин.

Хърсев обясни, че за да намалим ДДС, трябва първо да покажем, че имаме финансовата възможност. За целта е необходимо да отбележим ръст от поне 4% и да компенсираме бюджетния дефицит на държавата, който съществува в момента и би нарастнал при намаляне на ставката на ДДС.

Хубаво да мечтаем, но зад мечтите да стоят сериозни намерения и ако министър Дянков иска да намали данъка, трябва сериозно да работи в тази посока, допълни доц. Хърсев.

Относно темата за разходване на средства от Сребърния фонд за различни цели от тези, за които е предназначен, Хърсев и другите гости в студиото – екпертите Георги Ангелов и Петър Ганев, изразиха мнение, че подобно действие е недопустимо. Парите за възрастните хора от така наречения Сребърен фонд са сериозно застрашени, ако започнем да ги харчим, за да покрием държавния си дълг, категорични са и тримата икономисти. Фондът е част от фискалния резерв на страната, който от своя страна доста намаля през последните години, коментира Георги! Ангелов.

Доц. Хърсев сподели, че всеки фонд е необходимо да се управлява самостоятелно и на него не трябва да се гледа като на място, откъдето министърът може да тегли пари за магистрали или други цели.

Петър Ганев подкрепи тезата, че Сребърният фонд е създаден с друга идея и не е за покриване на дефицити – за това трябва да се търси алтернативно решение. Ганев обобщи, че за да се развиваме в положителна посока, най-важното е да се прекрати порочната практика да се събират пари с една цел, а после да се харчат за друго.

Не пропускайте да споделяте вашите мнения и коментари по актуални теми на: https://www.facebook.com/pages/Emil-Koshlukov

Гледайте „Факторът Кошлуков” на живо по TV7 всяка събота, 9:00-11:45!

Последвайте канала на

1152 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
pari4ki

2012.03.20 | 13:18

1
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012! След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Нужно е да си потвърдите регистрацията.. Успех! Вашата покана е тук : http://signup.wazzub.info/?lrRef=c0044bc7

Добави коментар

Водещи новини