Емил Караниколов: Превъзхождаме Турция по доста показатели в битката за завод на "Фолксваген"

  • 31 юли 2019 10:30

  • 2326
  • 3
Емил Караниколов: Превъзхождаме Турция по доста показатели в битката за завод на "Фолксваген"
© Bulgaria ON AIR

България продължава да е в състезанието за строежа на завода на автомобилния гигант ''Фолксваген''. Това заяви в "България сутрин" в ефира на Bulgaria ON AIR министърът на икономиката Емил Караниколов. Според него страната ни превъзхожда Турция по доста показатели.

Караниколов обясни, че инвестицията на германския концерн ще е за 1,4 милиарда евро, като ще се отворят между 4 и 5 хиляди работни места. Той допълни, че решението къде ще бъде построен завода ще бъде взето през септември.

,,Един от представителите на Борда на ''Фолксваген'' каза, че все още не е взето окончателното решение къде ще е завода на компанията. България продължава да е в състезанието. Превъзхождаме Турция с членството ни в ЕС, по-ниските оперативни разходи, висококвалифицираната работна ръка и локациите, които предлагаме'' посочи министърът.

Караниколов коментира и епидемията от африканска чума по свинете, която удари България. Според него, ако не бъде спряна болестта, ситуацията може да стане критична.

,,Епидемията по свинете е изключително сериозна и се разраства бързо. Трябва първо да я спрем и след това да търсим причини и виновни. Проблемът е дали ще бъдем в карантина в периода за износ и дали ще фалират свинефермите. Ако не спрем епидемията ситуацията може да стане критична'', разясни той

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2326 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.08.07 | 16:58

3

DRYN DRYN !!

2019.08.07 | 16:58

2

HA , HA ,HA !!!

POLI

2019.07.31 | 11:03

1

TAKA SI MISLICH

Добави коментар

Водещи новини