Заради по-скъпия ток: Ще се повиши ли цената на хляба?

  • 29 май 2019 07:40

  • 377
  • 1
Заради по-скъпия ток: Ще се повиши ли цената на хляба?
© БНТ

Очаквахме увеличението на цената на тока, но в момента е постигнато ценово равновесие, от което всички са недоволни. Не очаквам някакви съществени изменения. Това заяви енергийният експерт проф. Атанас Тасев в сутрешния блок на БНТ по повод предложението на КЕВР за поскъпване на тока от 1 юли.

Моделът за ценообразуване се е изчерпал. Днес ще се обсъждат новите европейски модели, за да може да запазим стабилността за ръста на цените. За последните години регулаторът има устойчиво поведение. В енергетиката все още има непокрити над 1 млрд. лева поради съображенията за стабилност на ценообразуване", каза още експертът.

"За един хляб 3 % ръст на тока е малко, а производителят не може да увеличи цената с 0,03 ст. Така всяко повишение е поето от производителя. Ако горивата се увеличат се получава същото. КЕВР вдига цените и взима всичко от нас. Увеличението на водата и тока се поемат изцяло от малкия производител", коментира Димитър Бакалов, производител на хляб.

"Вдигаме цената на хляба когато има ръст на цената на основния продукт – брашното", завърши Бакалов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българка

2019.05.29 | 08:21

1

Стига с тая проба-до колко можем да издържим. Борисов,спри и си виж българите които мизерстват. Ерепетата да си събират чуковете и вън от България.

Добави коментар

Водещи новини