Валентин Николов: Токът няма да поскъпне с повече от размера на инфлацията

  • 18 април 2019 18:39

  • 815
  • 3
Валентин Николов: Токът няма да поскъпне с повече от размера на инфлацията
© БНТ

Токът няма да бъде увеличен с повече от размера на инфлацията, който е малко над 3,5%. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов по повод искането на трите електроразпределителни дружества цената на електроенергията да бъде повишена от 1 юли.

Това е минималният вариант, с който може да поскъпне електрическата енергия, но все пак решението си е на КЕВР, добави той.

По думите му Националната електрическа компания не е в добро състояние заради лошите инвестиции и тарифния дефицит.

Той коментира и подготвяната сделка за активите на ЧЕЗ у нас. България няма думата в този търг. Докато не бъде избран купувач, ние няма как да въздействаме върху процеса, заяви Николов. По думите му соченият за потенциален купувач холдинг "Еврохолд" е стабилен холдинг, със стабилни печалби. Той обаче посочи, че все пак трябва да се изчака и да се види откъде идва финансирането на сделката.

Службите трябва да са нащрек, заяви зам.-председателят на парламентарната енергийна комисия.

Валентин Николов съобщи, че председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е е разговаряла днес с него и му е предложила да стане председател на енергийната комисия, заемайки маястото на подалия оставка заради имотния скандал Делян Добрев. Предстои гласуването в пленарна зала, каза Николов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
815 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
веселин василев

2019.04.18 | 19:44

3

Абе Вие наред ли сте - пенсиите се вдигат средно с 5% на година , а Вие ми говорите за тока - а останалите цени!!!!!!

Герберастки просперитет.

2019.04.18 | 18:59

2

Токът вдигал само до нивото на инфлацията, толът и той само толкова, обикновената алчност и тя толкова, загубите на фирмите от предните три и те толкова, само заплатите за сега няма да се променят.

ужас

2019.04.18 | 18:51

1

Тази калинка разнасяше банички по детските градини. Стана гербаджия , от там и шеф на АЕЦ Козлодуй.

Добави коментар

Водещи новини