Проф. Димитър Иванов: Не можем да оживеем с икономиката, която имаме

  • 02 април 2019 17:54

  • 2973
  • 6
Проф. Димитър Иванов: Не можем да оживеем с икономиката, която имаме
© БТВ

Налице е сериозна политическа криза, която аз не очаквах – мислех, че нещата ще се развият доста по-лесно. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ икономистът проф. Димитър Иванов по повод казуса с излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Победата на рефендума за излизането от Европейския съюз беше крехка и тя роди съпротивата. Второ, планът на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, който считам, че беше добър, е твърд Брекзит, който спира свободното движение и затваря вратата на Великобритания към митническия съюз, което не беше прието. Целият план за излизането демонстрира слабостите на най-старата демократична система в света – британската, посочи проф. Иванов.

Свидетели сме на безизходица. За момента все още има три жизнени планове, които могат да бъдат приети – излизане от Европейския съюз без сделка; т.нар. подобрен план на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, при който Великобритания да стане член на митническия съюз; след три поредни негативни гласувания правителството смята за четвърти път да постъави на гласуване плана на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. За мен третият план е най-реалистичен. Всичко друго означава продължаващо бавене, а всички са се приготвили за излизане, коментира експертът.

От доста различни страни се настоява за нов икономически модел в България. Отиваме на европейски избори, но никой не казва на избирателя какъв е пътят. 12 години след приемането ни в Европейския съюз продължаваме да се гърчим на последното място в Европа. Никой не обяснява защо през тези години не мръднахме малко напред, заяви икономистът.

30 години след прехода се оказа, че не е важно само да си собственик, трябва да знаеш как да управляваш собствеността, как да я съхраниш. Ние унищожихме индустрията си, а се оказа, че в Европейския съюз не можеш да имаш положителен външнотърговски баланс без развита промишленост и енергетика. Вървим към нов икономически модел с огромна необходимост. Не можем да оживеем с тази икономика, която имаме. Трябва да прегърнем най-новите икономически отрасли, каза още проф. Димитър Иванов.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2973 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.04.03 | 16:41

6

Най-после разбрах, че Великобритания е най-старата демократична система в света. Този измислен ,, професор " е толкова силен и по икономическите въпроси, както и по историческите.

2019.04.03 | 05:14

5

КАК НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕМ?ПИТАЙТЕ БОКО И КОМПАНИЯ.ВСИЧКО Е СУПЕР САМО КЪДЕТО НЕ МОЖЕМ ДА ГО ЗАБЕЛЕЖИМ.БРАВО НА ШАЙКАТА ЗА НЕВИДИМИЯ БЛАГОДАТ И ПРОСПЕРИТЕТ.ВИНАТА Е В НАС ,ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА ВИДИМ НЕВИДИМОТО.

Българин

2019.04.02 | 21:55

4

А , къде е нашето производство ?

2019.04.02 | 20:30

3

Как няма да можем да оцелеем бе , професоре ? Я питай Тиквата ! Ще се окаже , че нищо не разбираш от икономика , а България под ръководството на ГЕРБ цъфти и връзва !

икономика НЯМАМЕ

2019.04.02 | 18:18

1

нарязаха е олигарсите на сегашната "демокрация"-домуса ,баневи,ковачки,пеевски,арабаджиеви,васил божков и тн.. НИТО ЕДИН ОСЪДЕН ПРЕСТЪПНИК ВСЕ ОЩЕ, СЛЕД 30 ГОДИНИ КРАЖБИ.ПЛАНЪТ РАН- ЪТ ЗА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА ОТ ГОСПОДАРИТЕ.

ран босилек

2019.04.02 | 20:20

2

домуса ,баневи,ковачки,пеевски,арабаджиеви,васил божков нямат нищо общо с ран ът, те повечети дори и английски не знаят. За кво им е, нали са учили руски в училище.

Добави коментар

Водещи новини