КНСБ: Може да има нова стачка в железниците

  • 01 март 2012 17:11

  • 521
  • 0
КНСБ: Може да има нова стачка в железниците
© Булфото

Нова стачка в железниците не е изключена, обяви председателят на профсъюза към КНСБ Петър Бунев. По думите на синдикалния лидер, част от стачното споразумение не се изпълнява.

Недоволството идва от поетия ангажимент от страна на ръководството на БДЖ да осигури работно облекло и обувки на служителите, но и досега това не е изпълнено. От КНСБ са подали сигнал до Главна инспекция по труда и настояват в най-кратък срок да бъдат направени проверки в поделенията на БДЖ в София, Горна Оряховица и Пловдив.

"Просто нищо не се случва. Зимата мина, а нито дрехи са дадени, нито обувки, нито има някакви договори. Тогава казаха, че нямаме основание. До 15 октомври хората трябваше да бъдат снабдени, вече сме първи март", заяви Петър Бунев, цитиран от БНР. Според него, дружеството няма добро управление и сегашната политика няма да доведе до оздравяване на железницата.

"Това, което предупреждавахме навремето, че намаляването броя на влаковете ще доведе още по-нерентабилни влакове - това на практика сега се случва и започваме да търпим още повече загуби, спиралата отива повече и повече надолу. Несериозно стои да се говори пред медиите, че едва ли не студът е повредил локомотивите и вагоните, такова нещо за един специалист е направо смешно", каза още синдикалният лидер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини