НАП запечата 53 обекта за неиздадени касови бележки в Смолян и в Пампорово

От началото на годината до 21 февруари звеното „Фискален контрол“ са проверили близо 1 000 търговски обекта на територията на Смолян и Пампорово. Това съобщиха от офиса на Националната агенция за приходите (НАП) в Смолян. Открити са 162 нарушения. Запечатани са 53 търговски обекта, в 35 от тях са установили разлика в касовата наличност, за което на търговците са съставени актове за административно нарушение.

В други 43 проверени по метода на „таен клиент“ на данъчните не са издадени касови бележки за закупуване на стоки и услуги.

Освен временното затваряне на обектите, на собствениците им са наложени и глоби, достигащи до 2000 лв. за всяко нарушение. От началото на зимния туристически сезон фискалният контрол на НАП извършва масови проверки в зимните курорти и областните градове, като на някои места в страната патрулират униформени служители.

Фискалните агенти използват специален софтуер за наблюдение от разстояние на оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш и територия.

Коментари

  1. 2019.02.28 | 22:17

    Помаци мошеници.

  2. 2019.02.28 | 17:15

    НАП-аджийките обичат суджука.
    И Цвък Молитвата - също.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Икономика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет