КЕВР утвърди графика на плановите проверки в секторите "Електроенергетика" и "Топлоенергетика"

  • 15 февруари 2019 14:32

  • 182
  • 0
КЕВР утвърди графика на плановите проверки в секторите "Електроенергетика" и "Топлоенергетика"
© Novini.bg

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ днес утвърди графика на плановите проверки на дружества в секторите "Електроенергетика" и "Топлоенергетика" през 2019 г., съобщиха от Комисията.

На предишно заседание Комисията прие плановете за проверките и в другите сектори, по отношение на които регулаторът осъществява контролните си правомощия - "Природен газ" и "В и К услуги". През 2019 г. в сектор "Електроенергетика" експерти на Комисията ще проверяват пет дружества - "ЕСО" ЕАД, "НЕК" ЕАД, "ЧЕЗ Разпределение България" АД, "Електроразпределение Север" АД, "Електроразпределение Юг" ЕАД. Проверките ще бъдат насочени върху въпроси, които потребители поставят в своите жалби и сигнали до КЕВР.

КЕВР ще проверява и "Топлофикация Велико Търново" ЕАД, "Топлофикация Разград" ЕАД и "Топлофикация Русе" ЕАД. В обхвата на проверките са включени дружества, които не са проверявани повече от две години, пише в съобщението
През 2019 г. в сектор "Природен газ" предстоят комплексни планови проверки на седем дружества, лицензирани за извършване на дейности по "разпределение на природен газ" и "снабдяване с природен газ от краен снабдител". Графикът на проверките включва 20 ВиК оператори с обособени територии по Закона за водите, които имат одобрени бизнес планове за регулаторния период 2017-2021 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини