Как българската икономика ще усети Брекзит без сделка

Българската икономика ще усети косвено ефекта от излизане на Великобритания без сделка от Европейския съюз. Това прогнозира  пред БНР Милена Виденова, която управлява компания за застраховане на кредитния риск. У нас има над 16 000 фирми с британско участие. Най-вероятно броят им ще продължи да расте, прогнозира Виденова.

Въпреки че британската икономика ще понесе много тежко излизането на страната от Европейския съюз без сделка, ще се появят и нови бизнес ниши, прогнозира Виденова: "Несигурността, обезценката на валутата, ясното повишаване, дори исторически, през последните две години на несъстоятелност, дава отражение, тоест, ако някой търгува с Великобритания, е добре да помисли как да си проучва, застрахова, събира вземанията. Може и да бъде възможност. Общо взето, при по-висок риск печалбите са по-големи".

По отношение на българските фирми с британско участие,  най-сериозен проблем би имало евентуалното въвеждане на мита.

"Аз очаквам броят на фирми леко да продължи да нараства, защото, оставайки в България, ще имат по-добър достъп до единния европейски пазар", допълни Виденова.

Коментари

  1. 2019.02.12 | 16:33

    Аре да излизат и толква ве,ЕС съсипа нащето животновътство и селско стопансто но секи българин си има къща на село,ще се опраяим и без АНГЛИЯ и БЕЗ ЕС,и ще сме много по шасливи и доволни от живота

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет