Бизнес експерти: Най-голямата грешка на хората е да не спестяват

  • 25 януари 2019 17:49

  • 7681
  • 7
Бизнес експерти: Най-голямата грешка на хората е да не спестяват
©

Видяхме нуждата от финансирането на финансовата грамотност на учениците и студентите. Важно е да се знае как работят банките, фирмите и данъчните институти. Нашите студенти могат да получат едно синтезирано знание за това как да управляват личните си финанси. Това заяви финансовият експерт д-р Радостин Вазов тъкани в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Най-голямата грешка на хората е да не спестяват, а и да харчат повече, отколкото изкарват“, добави той.

„Първата ми книга, която прочетох беше как се финансира start up. Благодарение на желанието за самообучение успях да съумея да направя първата си инвестиция и да я оползотворя добре заедно с екипа ми“. Това каза Спас Керимов, създател на start up за принтиране на човешки.

„Когато правиш високо технологичен бизнес не е въпросът дали има пазарна ниша, а дали бързо ще успееш да решиш някой наболял проблем“, подчерта Керимов.

„Ако мислим как бързо да забогатеем, няма да изградим успешен бизнес. Целта на бизнеса е да реши даден проблем на обществото. Това е начина, по който да създадем успешен бизнес. Когато виждаш истинските проблеми в обществото, създаваш нови технологии или измисляш начин да ги решиш“, заяви д-р Вазов.

„Всеки един от нас трябва да е инициативен. Не можем да чакаме някой друг да ни реши проблемите. Поставянето на хората в стресова ситуация ги кара да станат по-активни и предприемчиви, както и да търсят нестандартни решения“, каза още финансовият експерт.

Д-р Радостин Вазов каза още, че целта на финансовата академия е да запълни пропуските от средното образование и да помогне на младите и предприемчиви българи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7681 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.01.25 | 22:07

7

ТИЯ ПЕНСИОНЕРИ КОЙТО ХВЪРЛЯТ ОТ ТЕРАСАТА , ТЕ СА ОТ СОЦА , КОЙТО СЕ ПЕНСИОНИРАХА ПО ВРЕМЕ НА ДОМОКРАЦИЯТА , ЗАЩО НЕ ХВЪРЛЯТ , ЗАЩОТО НЯМА И КАКВО ДА ЯДЪТ.

2019.01.25 | 22:04

6

Точно - дръжте парите на банките. Заради Такива умници едни още живеят в комунизма а другите им плащат масрафа.

Последно, в какъв обществен строй живеем - Демокрация?!
Че те демократите от кога избягаха зад граница.

Arcadium

2019.01.25 | 20:30

5

Само като видя, че някой ми препоръчва "start up" и автоматично го приемам за идиот.

2019.01.25 | 19:58

3

Как да спестяват с тия заплати особено в по-малките градове, и стия цени на стоките и услугите , данъците и т.н. които се вдигат ударно постоянно???

2019.01.25 | 20:01

4

Питай бабите и старците, които буквално ежедневно изхвърлят през терасите десетки хиляди левове и ценности на измамниците!

2019.01.25 | 18:48

2

Най-голямата грешка е, че вярват на приказки.

Васил Петков

2019.01.25 | 18:18

1

Не си дръжте парите в банките, всеки месец ви дърпат по 1 лев такса, отделно има годишна такса, отделно ви взимат такса, като си проверявате сметката в картата, дори да не теглите пари. Банките винаги са на плюс, никога не са на загуба, те са занонни крадци. Когато нямате пари в сметката си, баланса ви става отрицателен и пак дължите пари, пазете се от банките, стойте далече от тях. Дори са написали закон ако говориш и пишеш против банките, да те накажат.

Добави коментар

Водещи новини