Доклад от Световния икономически форум в Давос дава за пример българска компания

  • 23 януари 2019 17:11

  • 1031
  • 0
Доклад от Световния икономически форум в Давос дава за пример българска компания
© ПП ГЕРБ

Днес в Давос бе официалното представяне на доклада "Иновативна Европа", по който съм съавтор. Заедно със Световния икономически форум посочихме какво е необходимо да се случи в следващите няколко години, за да имаме конкурентна икономика на фона на бързо развиващия се технологичен сектор на САЩ, Китай и Азия. Прогнозите сочат, че до 2020 г. ще има 760 000 незаети позиции в ИТ сектора, който вече усеща недостиг на кадри.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел непосредствено след края на пресконференцията. Майдел бе съавтор на една от главите в доклада за хармонизация на законодателство и стандартите, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

 „Радвам се, че с екип от дигитални лидери, с които работих се обединихме зад няколко добри примера за иновативни компании в Европа, сред които и българската "Евротръст". Това е компания, която предоставя мобилно приложение за дистанционна електронна идентификация и дистанционно подписване на документи с квалифициран e-подпис, улеснявайки бизнес и частни потребители да извършват важни транзакции, където и да се намират. По този начин целим да покажем, че този тип модели могат да бъдат разгърнати на територията на целия ЕС“, добави българският евродепутат.
 
Докладът „Иновативна Европа“ очертава визията как ЕС да стане световен лидер в иновациите и продължава работата на Световния икономически форум и неговите дигитални лидери в Европа. Той се основава на миналогодишната Декларация за паневропейска екосистема за иновации и предприемачество, по която Ева Майдел взе участие в изготвянето, посочвайки важността на оперативната съвместимост и дигитализацията на публичния сектор, като фактори за улесняване на иновациите.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1031 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини