АОБР представи приоритетите си за 2019 г. (видео)

  • 22 януари 2019 10:11

  • 408
  • 0
АОБР представи приоритетите си за 2019 г. (видео)
©

На пресконференция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) бяха представени техните приоритети за 2019 г.
В пресконференцията участват Васил Велев - председател на АИКБ, Радосвет Радев - председател на БСК, Цветан Симеонов - председател на БТПП.

Председателят на българската стопанска камара Радосвет Радев заяви, че 2018 г. - годината на българското председателство, е наложила доста усилия от страна на всички работодатели. Стъпка по стъпка посрещнахме 2019г. с доста по-голямо доверие, каза той.

Приоритетите на АОБР за 2019 г. са ускореното изграждане на електронно управление, насърчаване на дигитализацията на процесите в предприятията, насърчаване на българската икономика, битка със сивата икономика
Електронното правителство ще бъде важно най-вече за българите и българските фирми. Това означава всички услуги да са електронни , посочиха от АОБР.

Сивата икомика и корупцията са бич за всички оператори в светлата част на икономиката, каза Евгени Иванов.

Васил Велев посочи две мерки за насърчаване на българската икономика - търговия с български продукти и създаване на национален фонд за реклама на България.

Когато купуваме български продукти, част от парите отиват за заплати и пенсии, помагаме си като държава, каза Велев.

Друг приоритет на АОБР касае измамите с ДДС. България трябва да покаже, че увеличението на данъчното бреме води до плачевни резултати в дългосрочен план. Нашето предложение е с още 5% да спадне данъкът върху дивидента, заявиха от АОБР.

Сред приоритетите е и членство в ERM2 и Шенген, посочиха българските работодатели.

Нора Виткова
408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини