НСТПГ: БСП социална партия ли е, или защитник на монопола и олигархията? (видео)

  • 21 януари 2019 11:37

  • 2674
  • 5
НСТПГ: БСП социална партия ли е, или защитник на монопола и олигархията? (видео)
© Novini.bg

Правителството взе доброто решение да отложи закона за горивата за 6 месеца, докато бъде постигнато някакъв консенсус по въпроса. За жалост обаче на 17-и януари се проведе заседание на Комисията по борба със сивата икономика и контрабандата, на което заседание не беше допуснат представител на нашето сдружение, за да коментира ситуацията. Това заяви на пресконференция пред медиите говорителят на Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива Симо Симов във връзка с решенията на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, предаде репортер на Novini.bg.

,,Твърдо искам да заявя, че се спекулира с информациите, че стоим в сянка и че сме хора от сивия сектор. Категорично обявявам, че сме против сивата икономика, но този закон няма да я пребори, нито ще влее пари в държавния бюджет. Това е закон на монопола и олигархията'', подчерта още Симов.

,,Искаме да изкажем своите благодарности на ГЕРБ и на Обединените патриоти за съгласието им този спорен закон да влезе в пленарната зала и да бъде гласувана неговата отмяна за 6 месеца. Не мога обаче да кажа същото за народните представители от БСП. Сега имат възможност, когато законът влезе в парламента, да се олицетворят дали са социална партия, или ще защитават олигарсите и ще налагат монопол. Нямаше никакъв дебат по този закон. Надявам се този път да не е така, а да се получат сериозни разисквания по темата, за да може законът да се коригира и да застане на правилната страна'', допълни той.

,,Малките бензиностанции предават на всеки 7 секунди информация до сървърите на НАП, а големите го правят веднъж на 24 часа. Кажете ми, ако някъде има манипулации, как може да стане – когато имаш на разположение 7 секунди, или когато имаш на разположение 24 часа?'', попита Симов.

От НСТПГ обявиха, че запазват стачна готовност, ако народните представители не изпълнят обещаното от министър Караниколов и допълниха, че са готови да стигнат до по-крайни мерки – затваряне на граници, блокиране на пътища.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2674 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
гост

2019.01.22 | 09:51

5

Тези жълти жилетки много си приличат с онези 1000 машини дето бяха -на Цариградско шосе срещу опозицията пък после като ,че ли им се отблагодираха за това,та и сега излизат против закона,закон на който вносители са управляващите и те го приеха,а тези хора благодарят на правителството,на министри,на КРИБ и оплюват пак опозицията, от което оставаме с впечатление,че нещо не е наред,дали жилетките не са подарък ,а за появата си по този начин им е казано,че няма да има никакъв закон

2019.01.21 | 23:43

4

Дали и на тези господа не им е казано да излязат да оплюят опозицията нищо ,че управляващите са вносители на закона и са си го приели,да благодарят на правителството и министри пък за благодарност закона няма да заработи нищо ,че е приет от същите тези хора .Като си слуша човек остава с такова убеждение

2019.01.21 | 12:29

2

БСП се кланят само на червеното знаме, и за това са предатели!

Ъъъ

2019.01.21 | 12:40

3

Кланят се само ако има плащане на Импекса и на БСП ООД с управител кире контрабандата

боби

2019.01.21 | 11:43

1

БСП изобщо не е социална партия, а е крайнодясна! Дранкала празни!

Добави коментар

Водещи новини