300 нови работни места се откриват във Враца

  • 04 януари 2019 14:06

  • 1184
  • 0
300 нови работни места се откриват във Враца
© pixabay

Немската компания "МД Електроник" ще вложи близо 22 милиона лева в изграждането и пускането в експлоатация на нов завод за производство на кабели за пренос на данни и електронни компоненти във Враца, съобщиха от общинския пресцентър.

На официална церемония кметът на общината Калин Каменов и финансовият директор на компанията - Вацлав Крал подписаха днес договор за покупката на имот общинска собственост за изграждането на завода. Фирмата ще плати на община Враца за терена за близо 1, 4 милиона лева, а цялата инвестиция е в размер на 21,5 милиона лева, уточняват в съобщението.

Предварителните намерения на "МД Електроник" са да разкрие 300 нови работни места, а началната заплата да е 1000 лева, допълват от общината. Планира се на терена, който се намира между кварталите "Сениче" и "Кулата" да бъдат изградени производствени, логистични и офис сгради.

Кметът на Враца Калин Каменов е посочил при подписването на договора, че инвестицията на немската компания е сред най-значителните през последните 30 години. Договорът за покупката на терена за новия завод е бил подписан в присъствието на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, областния управител на Враца Малина Николова и председателя на Общинския съвет Румен Антов. Очаква се общинската администрация да издаде разрешение за строеж и изграждането на завода да започне през пролетта.

Мая Йорданова
1184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини