Как да управляваме парите си по време на празници (видео)

  • 28 декември 2018 09:21

  • 1156
  • 4
Как да управляваме парите си по време на празници (видео)
©

„За хората с по-ниски доходи е още по-важно да харчат разумно по празниците. Ние така сме свикнали, че цяла година се стискаме и по празниците или на почивка сe отпускаме финансово“, коментира финансистът Стойне Василев в сутрешния блок на БНТ.

„Данните на НАП са факти. Миналата година бяха 1,5 млрд, а тази се очакват да бъдат близо 2 млрд. лева. Това изобщо не е малко като последните дни преди Коледа и Нова година на ден се харчат по 250-300 млн. лева за подаръци за посрещане на празниците“, заяви Василев.

Трябват ни 10 минути, за да си направим финансова равносметка на това колко пари сме изхарчили, колко ни остават и как да разпределим наличните, за да не се стигне до тежки финансови положения. За да си спестим тревогите през януари, можем да планираме всички коледни и новогодишни празници.

„От тези 2 млрд., които споменах около 20% ще дойдат от кредити - бързи кредити, потребителски кредити, кредитни карти. Тоест, 400 млн. ще дойдат от кредити. Хората, които не могат да си позволят, прибягват до тегленето на кредити“, каза Василев.

Стойне Василев съветва да прибягваме до бързи кредити само в краен случай. На първо място да се обърнем към приятели за заем, ако това не е възможно - да се обърнем към банкова институция. Най-добрият вариант е оувърдрафт към нашата заплата, защото той може да се погаси веднага със следващата ни заплата и да не е нужно разпределение по вноски за период от време.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1156 4

Коментари 4

Добави коментар
Отнася се за сини бандити

2018.12.28 | 10:43

4

Който има пари за управляване е седесарски бандит, превратаджия и мафиот, България е най-бедната в ЕС, с 200€ минимална заплата, честните, почтените нямат пари.

Седесар ли е, трепи.

2018.12.28 | 10:40

3

Народът живее с 5лв на ден, няма пари за управляване, а седесарите знаят как да управляват парите от заграбеното в прехода към демокрация, обикалят света и правят луксозни замъци насред народната беднотия.

2018.12.28 | 09:44

1

как може да управляваме , като ги нямаме , питайте тиквата той е факир по управлението на пари заедно с цвъки.

2018.12.28 | 10:36

2

говори от свое име бе безработе червен трол!

Добави коментар

Водещи новини