Председателят на Асоциацията на българските застрахователи: Човешкият живот няма цена и няма как да се остойности

  • 06 ноември 2018 08:16

  • 450
  • 1
Председателят на Асоциацията на българските застрахователи: Човешкият живот няма цена и няма как да се остойности
©

Човешкият живот няма цена и няма как да се остойностяваме нещо, което няма стойност. Това заяви Светла Несторова, председател на Асоциацията на българските застрахователи, в ефира на БТВ.

Според нея трябва да се плащат реални обезщетения, но за целта е необходимо да се изгради сериозна методика на изчисления.

Несторова подчерта, че трябва да се дойде един момент, в който да се дава реална икономическа оценка за случилото. По думите ѝ в България почти не се завеждат искове за щети. "Не може близките на пострадалите да научават по-късно от застрахователите", допълни председателя на застрахователите.

Несторова обясни, че когато си отиде един човек и той има деца, то обезщетението е по-голямо, отколкото на този, който има само партньор. "У нас са ниски икономическите щети и нереално високите болки в страданията", допълни тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
450 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.06 | 09:04

1

Престъпление е, да не се говори за обезщетение при смърт от катастрофа...Разбира се, че човешкият живот има цена и тя се казва Застраховане...Законът на Менда Стоянова трябва да се приеме, нищо че не е в изрядна форма...И управлението на страната е лошо, но не е като да липсва изцяло такова...

Добави коментар

Водещи новини